Mancare de pastai galbene, cu sos alb

de RODIMUR in Mancaruri de legume, 18 Ian 2021 | 4697 vizualizari

 

Pentru că mai aveam câteva pungi de păstăi galbene în congelator, m-am gândit să fac din ele rapid o mâncare ușoară și plăcută. Le-am adăugat un sos alb care-mi place foarte mult, din smântână și muștar, sos pe care l-am făcut într-o cantitate considerabilă, pentru ca păstăile să nu fie doar unse, ci să se cufunde în el. Îmi plac mâncărurile cu sosuri bune și gustoase...
Am făcut sosul după rețeta: https://www.bucataras.ro/retete/sos-alb-cu-mustar-si-smantana-87795.html

 

INGREDIENTE

  • 500 grame de păstăi galbene prefierte, de la congelator
  • Pentru sos:
  • 1 ceapă roție medie
  • 2-3 căței de usturoi
  • 2 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 50-75 grame de unt
  • 1 lingură încărcată de muștar clasic
  • 2-3 linguri încărcate de smântână grasă (cam 100 ml)
  • 2 lingurițe de amidon alimentar (făină albă)
  • 200 ml de supă concentrată
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de pastai galbene, cu sos alb:

Dacă sunt prefierte, păstăile trebuie să mai fiarbă în apă cu sare încă 4-5 minute, după care se strecoară și se pun în bolul de servire.

Dacă păstăile sunt crude, se fierb în apă cu sare, până ce se pătrund (dar să nu se strivească) după care se strecoară și se transferă în bolul de servire.

Sosul se face când păstăile sunt deja gata. Se curăță ceapa, se spală, se taie mărunt și se înmoaie în tigaia în care s-a pus untul feliat, ca să se topească la foc mic, după ce s-a turnat în prealabil uleiul. Se curăță usturoiul se spală, se mărunțește și se adaugă în tigaie, peste ceapă. Se mai lasă la foc mic încă 2-3 minute, ca să se înmoaie și acesta.

Când s-au înmuiat atât ceapa, cât și usturoiul, se adaugă muștarul și se amestecă pentru uniformizare. Când muștarul ”s-a dezlegat” în tigaie se adaugă supa bază/concentrată și se lasă tigaia la foc mic, supravegheat, până ce mai scade puțin lichidul.

Amidonul (făina) se adaugă în smântână și se amestecă, să nu se formeze cocoloașe, după care se subțiază cu puțină apă rece. Când amestecul este uniform, se adaugă în tigaie și se lasă la foc mic, încă 2-3 minute, amestecând întruna, ca să nu se prindă de fundul vasului.

Când sosul s-a îngroșat, se ia de pe foc și se toarnă peste păstăile din bol, în așa fel încât să le cuprindă. Se amestecă ușor, ca să nu se strivească păstăile, se decorează mâncarea cu frunze de pătrunjel și felii de ceapă roșie și apoi se servește imediat, caldă.

TIPS-URI

1

Dacă păstăile pe care le folosiți sunt crude, ele trebuie fierte, mai întâi, în apă clocotită cu sare.

2

Nu fierbeți păstăile mai mult decât este cazul, ca să nu se înmoaie/strivească.

3

Pentru sos puteți folosi ceapă galbenă, dar cea roșie este mai gustoasă și mai puțin iute.

4

Nu prăjiți tare ceapa, ca să nu se ardă și să devină amară, ci înmuiați-o doar puțin, la foc mic, până ce devine transparentă.

5

Preparați sosul după ce păstăile sunt puse deja în bolul de servire, ca să fie cald.

6

Dacă doriți ca sosul să fie mai subțire, reduceți cantitatea de amidon alimentar/făină.

7

Nu este necesar să adăugați sare și piper, pentru că muștarul are deja tot ce trebuie pentru a da sosului un gust bun.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de pastai galbene, cu sos alb" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4847 puncte

oanapl

1550 puncte

mihaelar63

1439 puncte

madi_marin

1092 puncte

Rocsi

749 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fasole pastai cu rosii la cuptor