Mancare de urzici

de Rahela Velicu in Mancaruri de post, 16 Mar 2017 | 1401 vizualizari

 

Tocmai ce au inceput sa apara prin piete si sunt atat de santoase! Sa consumam cat mai multe!

 

INGREDIENTE

  • urzici
  • 30 ml ulei
  • 2 linguri de faina
  • 1 capatana de usturoi
  • orez
  • sare
  • 1 lingura de Maggi secretul gustului
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de urzici:


Mai intai, facem operatiunea cea mai dificila: alegem frunzulitele de urzici, le spalam bine in 2-3 ape, apoi le punem la fiert, pentru 25-30 de minute. Separat, punem orez la fiert, cu 1 lingura de Maggi.


Dupa ce urzicile s-au fiert, le scurgem zeama (nu o aruncam, o oprim ca ne trebuie) si le mixam cu mixerul vertical.


Punem ulei la incins, adaugam faina si amestecam repede. Punem urzicile si treptat, din zeama in care au fiert si amestecam continuu.


Usturoiul il pasam ca pentru mujdei.


Servim urzicile cu orez si usturoi.

 

TIPS-URI

1

Puteti sa serviti cu mamaliguta.

2

Ar merge si cu oua ochiuri, daca nu tineti post.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de urzici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Rahela Velicu 1

17.03.2017, 10:08

Ina 1

17.03.2017, 19:36

Buna mancarica d urzici Noi nu combinam cu orez, dar daca e similara orezului cu spanac imi place

Rahela Velicu 1

17.03.2017, 20:16

doar ca este cu usturoi si nu cu ceapa cum este spanacul

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

anuta

8806 puncte

MotanLaOale

7999 puncte

 Merisor

7016 puncte

RODIMUR

5841 puncte

Lau

Lau 9

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Piparus de post