Mancare scazuta cu dovlecei si pastai, de post

de Rocsi in Mancaruri de post, 26 Iul 2016 | 12173 vizualizari

 

Imi place cand gasesc pe piata atatea legume proaspete, imi place sa le folosesc in diverse preparare ca au o alta savoare proaspete decat atunci cand le folosesti conservate. In zile de post, aceste mancaruri de legume, in diverse combinatii, mi se par atat de grozave. Merg foarte bine si langa o bucatica de carne, dar eu zic ca, din cand in cand, mai merge si cate o mancare fara carne. Voi ce parare aveti? Pana atunci, haideti la masa!

 

INGREDIENTE

  • 900 gr dovlecei
  • 400 gr pastai galbene subtiri
  • 250 gr rosii de gradina
  • 2 cepe
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita rasa busuioc uscat
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingura pasta de tomate
  • patrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare scazuta cu dovlecei si pastai, de post:

Spalam pastaile, le curatam la capete si le taiem bucati potrivite. Dovleceii ii spalam, ii curatam de coaja si ii taiem cuburi potrivite. Ceapa o curatam si o tocam marunt. Rosiile le curatam de coaja si le maruntim. Intr-o cratita incingem uleiul, punem ceapa, pastaile si le innabusim 3-4 minute.

Adaugam si dovleceii, ii inabusim si pe acestia putin, apoi incorporam si rosiile. Le amestecam pe toate, punem apa cat sa acoperim legumele. Punem un capac, lasam sa scada la foc potrivit. Cand este fiarta cam pe jumatate mancarea, presaram sare, piper si boia dulce. Mai lasam sa fiarba, sa scada zeama, apoi gustam. Cand legumele sunt bine patrunse si mancarea scazuta suficient, adaugam pasta de tomate si busuiocul uscat. Mai lasam 1-2 pe foc, apoi tragem cratita deoparte. Simplu, nu? Presaram patrunjel verde tocat deasupra si putem servi. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare scazuta cu dovlecei si pastai, de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (43)

Rocsi 1

24.08.2016, 22:02

Multumesc doamna Marci. Ma bucur ca va place aceasta reteta. Puteti sa mai adaugati si alte legume care va plac

Rahela Velicu 1

08.10.2016, 16:38

Rocsi 1

08.10.2016, 18:51

Rahela

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole cu zeama de varza (de post)