Mancare scazuta cu dovlecei si pastai, de post

de Rocsi in Mancaruri de post, 26 Iul 2016 | 2948 vizualizari

 

Imi place cand gasesc pe piata atatea legume proaspete, imi place sa le folosesc in diverse preparare ca au o alta savoare proaspete decat atunci cand le folosesti conservate. In zile de post, aceste mancaruri de legume, in diverse combinatii, mi se par atat de grozave. Merg foarte bine si langa o bucatica de carne, dar eu zic ca, din cand in cand, mai merge si cate o mancare fara carne. Voi ce parare aveti? Pana atunci, haideti la masa!

 

INGREDIENTE

  • 900 gr dovlecei
  • 400 gr pastai galbene subtiri
  • 250 gr rosii de gradina
  • 2 cepe
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita rasa busuioc uscat
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingura pasta de tomate
  • patrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare scazuta cu dovlecei si pastai, de post:

Spalam pastaile, le curatam la capete si le taiem bucati potrivite. Dovleceii ii spalam, ii curatam de coaja si ii taiem cuburi potrivite. Ceapa o curatam si o tocam marunt. Rosiile le curatam de coaja si le maruntim. Intr-o cratita incingem uleiul, punem ceapa, pastaile si le innabusim 3-4 minute.


Adaugam si dovleceii, ii inabusim si pe acestia putin, apoi incorporam si rosiile. Le amestecam pe toate, punem apa cat sa acoperim legumele. Punem un capac, lasam sa scada la foc potrivit. Cand este fiarta cam pe jumatate mancarea, presaram sare, piper si boia dulce. Mai lasam sa fiarba, sa scada zeama, apoi gustam. Cand legumele sunt bine patrunse si mancarea scazuta suficient, adaugam pasta de tomate si busuiocul uscat. Mai lasam 1-2 pe foc, apoi tragem cratita deoparte. Simplu, nu? Presaram patrunjel verde tocat deasupra si putem servi. Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare scazuta cu dovlecei si pastai, de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (43)

Rocsi 1

24.08.2016, 22:02

Multumesc doamna Marci. Ma bucur ca va place aceasta reteta. Puteti sa mai adaugati si alte legume care va plac

noiinbucatarie 1

08.10.2016, 16:38

Rocsi 1

08.10.2016, 18:51

Rahela

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Cornulete in doua culori (de post)