Manson de pangasius cu fructe de mare, sos de citrice si ciuperci la gratar

de nico15 in Pangasius, 7 Noi 2010 | 2679 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400-500 gr de file de Pangasius
  • 6 catei de usturoi
  • ulei de masline
  • 1 lamaie,
  • sare, piper
  • Coctail Fructe de mare Del Mar
  • 75 gr de unt
  • sare, piper,
  • juice ½ de lamaie,
  • ulei de masline

Sos de citrice:

  • 20 ml de rom
  • Juice 1 lamaie
  • Juice 1 portocala
  • 1 ½ lingura de zahar
  • 1 ½ lingura de miere
  • 50 ml de acetto balsamico
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Manson de pangasius cu fructe de mare, sos de citrice si ciuperci la gratar:

 

Pestele se marineaza cu suc de lamaie, ulei de masline, se zdrobeste usturoiul si se unge pestele cu el, se adauga sare si piper pe ambele parti ale pestelui si se formeaza manson care se prinde cu o scobitoare.

Se iau fructele de mare care sunt prefierte dar se mai fierb 5-7 minute, dupa care se scurg si se trag la tigaie in unt, se taie si usturoiul lamele si se adauga sare, piper si se pune si un pic de ulei de masline.

Se taie o portocala in felii subtiri, se aseaza monsonul de peste care se umple cu fructe de mare, se pun fire de ceapa verde sau ardei verde taiat subtire si se da la cuptor maximum 10 minute.

Separat se pune zaharul sa se caramelizeze, se adauga mierea, otetul balsamic, juice-ul de la lamaie si portocala si la sfarsir romul, se lasa sa scada si se adauga peste produs.

Separat se curata ciupercile, se unge in interiorul palariei ciuperci cu putin unt se pun 2-3 lamele de usturoi si parmezan si se pun pe grill.

Pofta Buna

 

TIPS-URI

1

Pestele trebuie sa nu fie ud, se tamponeaza bine inainte de inceperea pregatirii.

RETETA IN IMAGINI

Manson de pangasius cu fructe de mare, sos de citrice si ciuperci la gratar-0
Manson de pangasius cu fructe de mare, sos de citrice si ciuperci la gratar-1
Manson de pangasius cu fructe de mare, sos de citrice si ciuperci la gratar-2
Manson de pangasius cu fructe de mare, sos de citrice si ciuperci la gratar-3

COMENTARII (8)

gaby_duceag

gaby_duceag 1

07.11.2010, 13:38

si noi ne bucuram, nico. ai tare multe retete bune dar mi-ar fi greu sa scriu la toateasa ca

nico15

nico15 1

07.11.2010, 13:59

multumesc multtttttttttttttttttttt

vanilla

vanilla 1

09.11.2010, 17:59

nico nota 10+ ti-am dat ...la asta nu mi ramane decat 11 cu felicitari!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!