Merluciu cu sos verde si legume la aburi

de Tania in Salau, 25 Mar 2010 | 6208 vizualizari

 

Sanatos si bun

 

INGREDIENTE

  • 700 gr de file de merluciu
  • 6 cartofi de marimea marului
  • jumatate de kg de ciuperci
  • 3 morcovi
  • 200 gr de mazare
  • 1 pahar de vin alb
  • sare ,ulei de masline , ierburi aromatice
Portii: 5
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Merluciu cu sos verde si legume la aburi:

Se pune file de merluciu in tava de aburi, in al doilea compartiment se pun cartofi taiati in 6 si presarati cu marar,si in alta tava se punciupercile , morcovul, si mazarea congelata. Se pun la vapor timp de 30 minute. Cind se termin de copt intr-o tigae se frige putina ceapa, mazarea se face piure si se toarna peste ceapa, apoi se adauga vinul, se sareaza si se pun ierburi aromatice ( marar,rozmarin sau cimbru). se mai da in clocot 2 minute.


Sosul se toarna peste peste. Legumele se servesc alaturi de merluciu presarate cu sare si o lingura de ulei de masline si o lingura de patrungel proaspat maruntit .


P.S mazarea se poate si fierbe in cratita eu am preferat sa o fac la vapor deoarece asa isi pastreaza culoarea si gustul. toate produsele facindu-se la vapor au gustul mai pronuntat , original si isi pastreaza toate proprietatile .


POFTA BUNA

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Merluciu cu sos verde si legume la aburi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (3)

Miha 1

25.03.2010, 23:44

Bine ai venit Tania!

nadina73 1

26.03.2010, 02:26

bun venit ,arata

Tania 1

26.03.2010, 10:50

Mersi mult nu ma-m asteptat la asa primire, sper sa va placa recetele mele

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Camelya

10330 puncte

oanapl

8720 puncte

RODIMUR

7960 puncte

Rocsi

7390 puncte

mirela0911

6580 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Salau la cuptor