Mini-tarte din făină integrală cu cremă de ciocolată

de ionix in Prajituri, 1 Mar 2010 | 3910 vizualizari

 

facute la cererea mamicutei mele dragi.......

Am folosit hartii de copt cu diametru de 8 cm, trebui folosite cat mai late..:p

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:  
  • 2 oua
  • Circa 250 g faina integrala dietetica
  • 50 ml ulei
  • 100 ml lapte
  • 4 linguri cu iaurt
  • 1 plic praf de copt
  • 150 g zahar brun
  • Coaja de la o lamaie
  •  Pentru crema:  
  • 2 linguri cu unt
  • O ciocolata de lapte
  • Jumatate de glucoza
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini-tarte din făină integrală cu cremă de ciocolată:

Prepararea aluatului:

Pe tot parcursul prepararii se folosesc paletele verticale sau se amesteca de jos in sus.

Laptele se incalzeste, se pune peste unt, se adauga zaharul si se bate bine pana se topeste zaharul.

Se adauga galbenusurile si iaurtul amestecandu-se bine.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si se incorporeaza in restul compozitiei.

Praful de copt  se stinge in zeama de la o jumatate de lamaie si se incorporeaza in compozitie impreuna cu coaja de lamaie.

Se toarna faina, treptat, si se amesteca bine. Aluatul trebuie sa fie un pic mai consistent fata de cel de la chec. Daca vedeti ca este prea moala mai adaugati faina.

Cuptorul trebuie sa fie incins bine si apoi se da la foc mediu.

Pe o tava se aseaza formele de hartie si se toarna-n ele cate o lingura si jumatate din aluat.

Tava se pune pe ultimul rand de sus al cuptorului si se lasa la foc mic pana se coc. Se face testul cu scobitoarea.

Prepararea cremei:                

O preparam in timp ce sunt tartele la cuptor.

Intr-o craticioara se pune untul la topit impreuna cu glucoza.

Cand glucoza este aproape topita adaugam ciocolata.

Amestecam intruna pana cand se topesc bine.

Cand tartele sunt gata le scoatem si cat sunt fierbinti turnam cate o lingurita din crema de ciocolata  in mijlocul tartei, pentru a intra in coca ciocolata.

Se lasa la racit si de abia apoi se devoreaza.

Pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini-tarte din făină integrală cu cremă de ciocolată" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

Rocsi 1

01.03.2010, 22:17

pai poti sa te porneti de acu sa imi cumperi ca e deschis la magazin

ionix 1

02.03.2010, 08:57

lasa fata ca n-o sa te uit... doar esti verisoara mea preferata

adry88 1

03.06.2011, 20:54

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tarte cu ciocolata