Minitarte cu caramel

de gaby_gabytza in Prajituri, 26 Ian 2013 | 713 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 6 linguri zahar
  • 100 g unt
  • 2 oua
  • zahar vanilat
  • un praf de sare
  • 1/2 praf de copt
  • 4-6 linguri apa rece
  • Umplutura
  • 500 ml lapte
  • 100 g unt
  • 150 g zahar
  • 2 linguri faina sau amidon
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Minitarte cu caramel:

Amestecam ingredientele uscate, dupa care adaugam untul, ouale batute si incepem sa framantam adaugand treptat apa. Invelim coca intr-o folie de aluminiu si dam la frigider 30 minute. Intindem coca intr-o foaie subtire si decupam cercuri mai mari ca forma la tarta. Asezam foile in forma de tarta si intepem cu furculita (eu le-am dat la frigider 15 minute). Incalzim cuptorul si punem tartele cca 15 minute sa se rumeneasca putin.


Crema: amidonul il amestecam cu putin lapte. Zaharul il punem intr-o cratita si il topim (avem grija sa nu se arda) adaugam laptele si amestecam continuu pana se dizolva zaharul. Cand incepe sa fiarba adaugam amestecul de amidon si amestecam continuu pana se ingroasa. Oprim focul si adaugam untul si omogenizam. Lasam sa se raceasca.


Umplem tartele cu budinca de caramel si dam la rece (eu am topit 50 g ciocolata amaruie cu 50 g ciocolata alba si am pus deasupra la fiecare tarta)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Minitarte cu caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

gaby_gabytza 1

26.01.2013, 18:38

ms eduard

Rocsi 1

26.01.2013, 19:26

Vin maine dimi sa sevesc una!

gaby_gabytza 1

27.01.2013, 10:58

da rocsi te astept

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu caramel si ciocolata