Mititei - Mici de casa

de Catalina L in Mancaruri cu carne, 30 Iun 2015 | 7058 vizualizari

 

Legenda spune că mititeii au fost inventați în secolul 19 într-o seară la hanul La Iordachi din București, binecunoscut pentru cârnații săi, când bucătăria a rămas fără "învelișuri".

http://leblogdecata.blogspot.fr/2015/06/mititei-mici-de-casa.html

 

INGREDIENTE

  • 600 gr carne tocata de porc
  • 400 gr carne tocata de vitel
  • 600 gr carne tocata de vita
  • 1 lingura de sare
  • piper proaspat macinat
  • 1 lingurita plina de paprika dulce
  • 1 lingurita plina de bicarbonat de sodiu
  • 3 catei de usturoi pisati
  • cimbru uscat
  • 300 ml apa calduta
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mititei - Mici de casa:

Punem carnurile tocate cu lingurita de paprika in bolul robotului.
Framantam timp de 5 minute cu carligul pentru framantat.

Adaugam bicarbonatul, cimbrul, usturoiul pisat, sarea si piperul. 

Framantam cu robotul aproximativ 5 minute. Oprim din cand in cand si aducem carnea de pe margini spre mijloc.

Adaugam apa calduta treptat si continuam sa framantam cu ajutorul robotului- viteza medie.  

Cand am terminat apa ridicam un pic viteza si continuam sa framantam cam 10 minute.  Verificati daca mai trebuie sare.

O presam apoi bine cu mana pentru a scoate golurile de aer.

Acoperim si dam la rece pentru 2-3 ore.

Incepem sa formam micii cu mana data prin apa rece (puteti congela o parte). Incingem bine gratarul.

Puneti micii si lasati sa se rumeneasca. Ii intoarcem pe fiecare parte. Micii trebuie sa fie bine rumeniti la exterior si suculenti la interior.

Serviti-i calzi cu cartofi prajiti si mustar.

Un deliciu............o salata  alaturi este de asemenea binevenita...

Pofta Buna !!!!!!!

TIPS-URI

1

Carnea (de preferinta pulpa) trebuie sa fie proaspat tocata in casa sau cumparata proaspat tocata de la macelar.

2

trebuie sa fie bine rumeniti la exterior si suculenti la interior

3

puteti congela o parte din ei

Daca ti-a placut reteta noastra "Mititei - Mici de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Mititei sau Mici de casa la tigaie