Mititei - Mici de casa

de Catalina L in Mancaruri cu carne, 30 Iun 2015 | 2916 vizualizari

 

Legenda spune că mititeii au fost inventați în secolul 19 într-o seară la hanul La Iordachi din București, binecunoscut pentru cârnații săi, când bucătăria a rămas fără "învelișuri".

http://leblogdecata.blogspot.fr/2015/06/mititei-mici-de-casa.html

 

INGREDIENTE

  • 600 gr carne tocata de porc
  • 400 gr carne tocata de vitel
  • 600 gr carne tocata de vita
  • 1 lingura de sare
  • piper proaspat macinat
  • 1 lingurita plina de paprika dulce
  • 1 lingurita plina de bicarbonat de sodiu
  • 3 catei de usturoi pisati
  • cimbru uscat
  • 300 ml apa calduta
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mititei - Mici de casa:

Punem carnurile tocate cu lingurita de paprika in bolul robotului.

Framantam timp de 5 minute cu carligul pentru framantat.


Adaugam bicarbonatul, cimbrul, usturoiul pisat, sarea si piperul.


Framantam cu robotul aproximativ 5 minute. Oprim din cand in cand si aducem carnea de pe margini spre mijloc.


Adaugam apa calduta treptat si continuam sa framantam cu ajutorul robotului- viteza medie.


Cand am terminat apa ridicam un pic viteza si continuam sa framantam cam 10 minute. Verificati daca mai trebuie sare.


O presam apoi bine cu mana pentru a scoate golurile de aer.


Acoperim si dam la rece pentru 2-3 ore.


Incepem sa formam micii cu mana data prin apa rece (puteti congela o parte). Incingem bine gratarul.


Puneti micii si lasati sa se rumeneasca. Ii intoarcem pe fiecare parte. Micii trebuie sa fie bine rumeniti la exterior si suculenti la interior.


Serviti-i calzi cu cartofi prajiti si mustar.


Un deliciu............o salata alaturi este de asemenea binevenita...


Pofta Buna !!!!!!!

 

TIPS-URI

1

Carnea (de preferinta pulpa) trebuie sa fie proaspat tocata in casa sau cumparata proaspat tocata de la macelar.

2

trebuie sa fie bine rumeniti la exterior si suculenti la interior

3

puteti congela o parte din ei

Daca ti-a placut reteta noastra "Mititei - Mici de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Catalina L 1

30.06.2015, 22:02

Bunica 1

30.06.2015, 22:33

Ce-mi plac!

MotanLaOale 1

01.07.2015, 10:26

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Saleuri cu cașcaval

de RODIMUR 4

ieri la 22:30

Penne la cuptor cu piept de pui și mozzarella

de Meea 4

ieri la 19:14

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 23:50

Salata de fasole verde fideluta cu iaurt cremos

pe 19.07 la 23:47

Pilaf cu legume

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 22:46

RETETA RECOMANDATA
Reteta de mici