Muraturi asortate la butoi

de Sidy in Muraturi, 29 Oct 2010 | 18525 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Castraveti
  • 2 legaturi frunze de telina
  • 1 legatura leustean
  • 3 capatini usturoi curatat
  • 1 kg morcovi taiati rondele
  • 4 conopide
  • un pumn piper
  • 2-3 buc mari de hrean
  • 4-5 ardei iuti
  • 2 crengute visin
  • marar uscat
  • cimbru uscat
  • Mai tarziu:
  • gogonele
  • 2-3capatini de varza alba
  • 2 capatini de varza rosie
  • 1 gutuie.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muraturi asortate la butoi:

Castravetii se spala bine de tot si se lasa la scurs. Conopida se desface in buchetele apoi se spala si se scurge.Hreanul se curata se spala si se taie in 4 fasii.Frunzele se spala si se lasa la scurs.

Pe fundul butoiului bine spalat se pun frunze de cimbru, marat, cativa catei de usturoi, 2 ardei iuti si o crenguta de visin. Cladim peste ele o parte din castraveti apoi buchetele de conopida , rondele de morcovi, marar , ardei iute ,usturoi, cimbru si din nou castraveti si conopida.Punem hrean, frunze de telina si de leustean , crenguta de visin si un pumn de piper.

Intr-o oala de 10 l punem apa si la fiecare l/apa punem 1 lingura cu sare. Apa trebuie sa fie putin calduta. O rasturnam peste muraturi astfel incat acestea sa fie depasite cu doua degete cu apa.

Deasupra muraturilor punem o farfurie sau o scandura si o greutate care sa lase legumele scufundate in apa. Peste o perioada de timp, cand gasiti in piata cele necesare adaugati gogonelele, varza de doua felurisi gutuia taiata felii.Daca mai este nevoie se mai completeaza cu apa cu sare. Se tine butoiul acoperit la rece dupa ce s-au murat legumele.

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Muraturi asortate la butoi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

mena29 1

29.10.2010, 21:02

ce frumos

Sidy 1

30.10.2010, 08:50

Fetele mele dragi, va dau cu cea mai mare placere, la toate Poftiti

nadina73 1

31.10.2010, 20:52

superm 5 f asa pun si parintii mei,sant grozeve mauraturile astea la noi le mai zice si ciolomada

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Muratura mixta - Csalamade