Musaca balcanica

de Catalina L in Mancaruri cu carne, 2 Aug 2016 | 1267 vizualizari

 

Astazi 2 August sarbatorim ziua naţională a Macedoniei.
Republica Macedonia, sau Macedonia, uneori numită FYROM este o ţară în Peninsula Balcanică în Europa de sud-est. Se mărgineşte cu Serbia la nord, Albania la vest, Grecia la sud şi Bulgaria la est.
Va prezint cu aceasta ocazie o varianta balcanica de musaca cu vinete, cartofi si sos de rosii.
Tradițional, musacaua este pregătită din straturi de carne tocată (sau mărunțită cu cuțitul) de miel sau orice altă carne roșie, în alternanță cu felii de vânătă prăjită sau cartof, cu felii de tomate și sos alb. Ingredientele se pun într-un vas adânc și larg, se coc în cuptor și produsul, musacaua, se servește bucăți mari, permițând să se observe alternanța straturilor de legume și de carne.
În versiunea sa balcanică, adică în Bulgaria, România, Croația, Muntenegru, Serbia, Macedonia, acest fel de mâncare poate fi gătit și cu cartofi, în loc de vinete. Sunt cunoscute și variante în care stratul de legume este compus din dovlecei, morcovi și cartofi.
http://blogulluicatalina.blogspot.com/2016/08/musaca-balcanica.html

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete
  • 700g de carne tocată(350g carne de vită și 350 gr carne de porc )
  • 6 cartofi
  • 200 gr sos de roșii
  • 1 ceapa mare
  • 2 catei de usturoi
  • 2 roșii
  • 1 ardei roșu
  • cimbru
  • 150g brânză rasă
  • sare, piper,
  • boia de ardei
  • 20 cl de apă
  • 4-5 linguri de ulei de măsline
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca balcanica:

Fierbeti cartofii intregi în apă clocotită cu sare timp de aproximativ 30 de minute.


Se spala si se taie vinetele în felii nu prea groase.


Se pune sare si si piper si se prăjeșc într-o tigaie cu un pic de ulei de masline.


Se scot pe hârtie absorbanta.


Se curata si se taie marunt ceapa și usturoiul. Se pune la-ncalzit 1 lingura de ulei de masline si se prajeste ceapa si usturoiul. Cand sunt rumenite se adaugă ardeiul roșu tăiat bucatele si carnea tocata. Se amestecă bine pentru a obtine o compoziție uniformă. Puneti cimbru, boia de ardei, sare și piper. Se adauga sosul de rosii si un pahar de apă. Fierbeti la foc mic 10-15 minute,.


Decojiti cartofii fierti si taiati-i felii.


Intr-un vas uns punem un strat de cartofi,un strat de vinete și un strat de carne.


Se presară deasupra brânză rasă.


Se punea deasupra un strat de legume (cartofi, felii de vinete și roșii), se acoperă cu carnea rămasă și se termina cu un strat de legume.


Se presară la sfarsit brânza rasă.


Se coace 20-30 minute la 200 ° C .


Puteti servi.....

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca balcanica" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (13)

Gherca Daniela 1

04.08.2016, 09:11

noiinbucatarie 1

04.08.2016, 11:19

elucubratiiculinare 1

05.08.2016, 09:21

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi cu brocoli la cuptor

de xana 5

la 14:11

Gogosi cu scortisoara

ieri la 20:31

Mini tarte cu crema de vanilie si fructe

ieri la 20:30

RETETA RECOMANDATA
Chiftele clasice