Musaca de cartofi

de marcela1979 in Porc, 2 Iun 2011 | 3167 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • cartofi 1kg
  • 1 ceapa rosie
  • 2 cepe verzi
  • 1 ardei kapia rosu
  • 2 ardei grasi
  • 500 gr carne tocata
  • 300 gr ciuperci champignions
  • bulion de rosii
  • 3 rosii
  • cascaval 3-4 felii
  • sare,piper,busuioc
  • ulei
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca de cartofi:

Se pun la fiert cartofii in coaja in apa cu sare.Cand s-au fiert se scurg, se curata de coaja si se lasa sa se raceasca.


Intre timp se prepara umplutura: Se caleste intr-o cratita cu ulei ceapa rosie si ceapa verde tocate, se adauga ardeiul kapia si ardeiul gras, ciupercile tocate si carnea tocata si se caleste . Se adauga un pic de apa si se lasa sa fiarba. Cand toate sunt fierte se adauga sare, piper dupa gust si bulionul de rosii si se mai lasa sa dea cateva clocote, apoi se adauga si busuioc. Se lasa sa se raceasca.


Intr-o tava de yena se pune ulei se aseaza un strat de cartofi taiati rondele peste se adauga umplutura de carne si apoi se acopera cu un strat de cartofi rondele.Se pun deasupra felii de rosii si se da la cuptor cca 40 de minute. Dupa cele 40 de min se scoate tava afara si se pun cateva felii de cascaval si se mai da inca 5-10 min sa se gratineze. Se serveste calda cu muraturi sau salata .

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

RuxyRux 1

03.06.2011, 22:02

Nr. 1

ExploraCuisine 1

12.07.2011, 07:34

Ce bunatate avem noi aici!!!
delicios tu fata! as manca o portie buna

naomy 1

01.08.2011, 02:05

imi place mult ,nu am mai facut de mult ,arata bine

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Musaca de cartofi cu carne tocata