Negresa

de mamaieelena in Prajituri, 16 Noi 2012 | 3075 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 linguri cacao
  • 400g zahar
  • 100ml lapte
  • 1 pachet unt
  • 5 oua
  • 200g faina
  • 1 praf de copt
  • 150g nuca macinata mare
  • 1 lingurita ulei de floarea soarelui
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa:

Intr-o cratita mai mare de 3l aproximativ se pun cele 3 linguri cu cacao, zaharul, laptele si untul pe foc se amestece bine sa dea unul sau doua clocote dupa care se pune la racit in apa rece (ca sa putem castiga timp). Din acea compozitie se pun intr-un ibric 15 linguri adaugandu-se si lingurita de ulei in ibric pe care-l dam deoparte. Cand este aproape rece se pun galbenusurile pe rand amestecand dupa fiecare. Faina se amesteca cu praful de copt si se pune peste compozitia din cratita. La fel procedam si cu nuca se amestea totul foarte bine. Acum albusurile se bat spuma tare rasturnandu-se apoi peste compozitia din cratita amestecand cu o lingura de lemn de jos in sus.


Se ia o tava de aragaz si se unge cu ulei tapetandu-se cu faina peste tot. Se pune la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 30-35 de minute si sa nu uitati de testul cu scobitoarea. Inainte de a fi scoasa din cuptor se incalzeste compozitia din ibric peste care se pune cum am mentionat mai sus uleiul, se scoate tava din cuptor si se intinde cu o paleta sau cutit compozitia din ibric.


Se va taia numai dupa racirea completa a prajiturii.Pofta buna,

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (33)

mamaieelena 1

17.11.2012, 09:30

multumesc Sim0na

mamaieelena 1

17.11.2012, 09:31

multumesc cris

jolygina 1

18.12.2012, 10:50

delicioasa

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Negresa rapida cu Oreo