Negresa

de mamaieelena in Prajituri, 16 Noi 2012 | 2859 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 linguri cacao
  • 400g zahar
  • 100ml lapte
  • 1 pachet unt
  • 5 oua
  • 200g faina
  • 1 praf de copt
  • 150g nuca macinata mare
  • 1 lingurita ulei de floarea soarelui
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa:

Intr-o cratita mai mare de 3l aproximativ se pun cele 3 linguri cu cacao, zaharul, laptele si untul pe foc se amestece bine sa dea unul sau doua clocote dupa care se pune la racit in apa rece (ca sa putem castiga timp). Din acea compozitie se pun intr-un ibric 15 linguri adaugandu-se si lingurita de ulei in ibric pe care-l dam deoparte. Cand este aproape rece se pun galbenusurile pe rand amestecand dupa fiecare. Faina se amesteca cu praful de copt si se pune peste compozitia din cratita. La fel procedam si cu nuca se amestea totul foarte bine. Acum albusurile se bat spuma tare rasturnandu-se apoi peste compozitia din cratita amestecand cu o lingura de lemn de jos in sus.

Se ia o tava de aragaz si se unge cu ulei tapetandu-se cu faina peste tot. Se pune la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 30-35 de minute si sa nu uitati de testul cu scobitoarea. Inainte de a fi scoasa din cuptor se incalzeste compozitia din ibric peste care se pune cum am mentionat mai sus uleiul, se scoate tava din cuptor si se intinde cu o paleta sau cutit compozitia din ibric.

Se va taia numai dupa racirea completa a prajiturii.Pofta buna,

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Negresa-0
Negresa-1
Negresa-2

COMENTARII (33)

mamaieelena

mamaieelena 1

17.11.2012, 09:30

multumesc Sim0na

mamaieelena

mamaieelena 1

17.11.2012, 09:31

multumesc cris

jolygina

jolygina 1

18.12.2012, 10:50

delicioasa

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec glazurat cu citrice

de Rux 9

Chec glazurat cu...

ieri la 23:23

Supa cu tortellini si fasole verde

Supa cu...

ieri la 22:41

Prajitura Adelina

de mena29 3

Prajitura Adelina

ieri la 22:05