Ostropel de pui

de Rocsi in Pui, 19 Iun 2010 | 6966 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 8 copanele de pui(sau puteti inlocui cu pulpe de pui)
  • 2 cepe
  • jumatate ardei rosu
  • 1 rosie mare
  • jumatate ardei galben
  • 1 morcov
  • 4 catei usturoi
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 2 linguri faina
  • ulei
  • boia de ardei
  • piper
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ostropel de pui:

Copanele de pui se spala bine ca sa se duca tot puful de pe ele.


ardeiul atat rosu cat si galben il spalati apoi il taiati patratele.


ceapa se curata,se spala si se toaca mai marunt.


morcovul se rade,se spala ,se taie in doua pe lung,apoi rondele.


rosia se curata de coaja si se taie cubulete.


intr-o tigaie mai larguta,se pun3-4 linguri ulei la incins.


dupa ce s-a incins se pun copanelele si se rumenesc pe o parte si alta,dar foarte putin cat sa iasa sangele din ele.


peste, se adauga apa cat sa acopere bine copanelele.


cand incepe sa fiarba se pun toate legumele taiate.


se condimenteaza cu sare,piper si boia de ardei .


lasam sa fiarba acoperita cu un capac cratita.


faina se desface in putina apa, dar bine de tot sa nu ramana bulgarasi de faina.


pasta de tomate de asemenea se desface in putina apa.


cand copanelele si legumele sunt aproape gata ,se adauga faina desfacuta in apa,insa se da prin strecuratoare,nu se toarna direct din cana in oala.


se strecoara uniform ,nu doar intr-un singur loc.


amestecati bine sa nu fac cocoloase,apoi puneti si pasta de tomate.


usturoiul il curatati si il pisati.


il turnati si pe acesta peste ostropel mai dati doua clocote,apoi inchideti aragazul


lasati acoperit cam 15 min ,ca sa patrunda bine aroma de usturoi,apoi serviti,fie cu o salata,o muratura,un piure sau orice doriti.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ostropel de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Rocsi 1

21.06.2010, 19:43

stiu k nu ai zis cu rautate stai klma....ziceam asa dak cuiva nu ii place sa ma ocoleasca ca nu ma supar

nadina73 1

24.06.2010, 17:31

foarte bun nota maxima rocsi

Rocsi 1

24.06.2010, 18:24

multumesc nadina..mereu o draguta

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pui mexican