Paine cu tarate umpluta cu masline

de ianculubita in Piine, 16 Aug 2013 | 3063 vizualizari

 

O paine cu un gust deosebit

 

INGREDIENTE

  • 3 cani faina alba
  • 1 cana tarate de grau
  • 1 lingurita cu sare
  • 1 cubulet de drojdie
  • 50 ml ulei de masline
  • 100 g masline
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu tarate umpluta cu masline:

Inmuiem drojdia intr-un castronel cu apa calduta,rasturnam in vasul cu faina si tarate amestecata,adaugam sarea,cate putin apa calda,amestecam cu mana iar cand aluatul a devenit lipicios,turnam cate putin ulei si framantam;acoperim vasul si lasam sa creasca pana-si dubleaza volumul;rupem din aluat cate o bucata sau doua de aceeasi marime daca vrem o paine impletita,aplatizam cu palmele pana rezulta o foaie suficient de groasa,punem deasupra masline taiate marunt,rulam,punem ruloul in tava unsa cu ulei sau doar presarata cu faina,lasam sa creasca aproape cat tava,dam la cuptor la foc potrivit 30-40min dar nu scoatem painea pana nu-i facem testul cu scobitoarea.

Dupa preferinte o mancam calda sau rece.

TIPS-URI

1

pe foaia de aluat se pot pune si masline verzi sau combinate

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu tarate umpluta cu masline" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ciabatta cu masline