o reteta de paine iubita in special de cei mici
Se framanta aluatul din faina in care punem in mijloc untul topit, sarea, laptele si garantul (amestec de drojdie cu praf de copt), se lasa la cald un tim coperit sa creasca.Apoi se framanta din nou puti si se fac mici gogoloaie.
Se folosesc forme unse cu un de minitarte ondulate pe margini.Punem cate o bilade aluat in fiecare forma.Cu o scobitoare trasam linii din centru spre margine .Apoi ungem cu ou batut cu o pensula si dam la cuptorul incins bine inainte.Le lasam la foc mediu pana se rumenesc.
Apoi le scoatem si le acoperim putin cu un servet curat pana se mai racesc.Le servim caldute simple sau cu unt in mijloc.
Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...
„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...
Bucataras.ro
hello@bucataras.ro