Painici cu lapte si unt

de epurasha2bb in Piine, 31 Mai 2010 | 2917 vizualizari

 

o reteta de paine iubita in special de cei mici

 

INGREDIENTE

  • faina alba 500g
  • lapte caldut 1 pahar
  • sare un vf lingurita
  • unt cat o nuca
  • 1ou mic
  • 1 lingura cu varf garant pt.aluaturi dospite(contine drojdie si praf de copt)  
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painici cu lapte si unt:

Se framanta aluatul din faina in care punem in mijloc untul topit, sarea, laptele si garantul (amestec de drojdie cu praf de copt), se lasa la cald un tim coperit sa creasca.Apoi se framanta din nou puti si se fac mici gogoloaie.


Se folosesc forme unse cu un de minitarte ondulate pe margini.Punem cate o bilade aluat in fiecare forma.Cu o scobitoare trasam linii din centru spre margine .Apoi ungem cu ou batut cu o pensula si dam la cuptorul incins bine inainte.Le lasam la foc mediu pana se rumenesc.


Apoi le scoatem si le acoperim putin cu un servet curat pana se mai racesc.Le servim caldute simple sau cu unt in mijloc.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Painici cu lapte si unt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Epilator IPL Homelight G945E

- 740 lei
1699.99 lei
959.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

nadina73 1

01.06.2010, 01:26

super buna fur doua si las 5 furcudoar am doi pui nu

Sidy 1

01.06.2010, 07:12

Ce tare-mi plac ! Arata foarte bine si copilasi le vor papa cu tare mare placere...

epurasha2bb 1

01.06.2010, 14:47

multumesc frumos!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ostropel de peste
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

RETETA RECOMANDATA
Paine fara framantare