Painicute scotiene baps

de RuxyRux in Piine, 13 Noi 2010 | 1590 vizualizari

 

( Prima data le-am intalnit la Laura A, multumesc Laurica scumpa mea) cu ele am invatat sa fac painica...apoi le-am gasit si in carte...acum stiu pe de rost reteta, ca pe poezie...

 

INGREDIENTE

  • 750 gr faina
  • 250 ml lapte
  • 200 ml apa
  • 50 gr unt
  • 2 lingurite sare
  • 1 lingurita zahar
  • 7 gr drojdie uscata sau 25 gr proaspata( un cubulet)
Portii: 9
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painicute scotiene baps:

Cernem faina in vasul de paine, adaugam sarea.

Intr-o canita punem drojdia cu putin zahar si putin lapte din cantitatea totala, amestecam si turnam in gaura facuta special in faina.

Pe foc incalzim laptele si apa intr-un ibric, adaugam untul si-l topim si turnam totul peste faina. Amestecam, framantam zece minute si va rezulta un aluat perfect. Daca simtim ca se lipeste de mana mai adaugam un strop de faina fff putin. Lasam la crescut acoperit o ora pana isi dubleaza volumul.

Incalzim cuptorul la 220 grade sau maxim.

Facem painicutele, ies in jur de 9 bucati, apasam in mijocul lor cu degetul si le lasam sa mai creasca pana cuptorul ajunge la temperatura dorita.

Le stropim cu putin lapte le pudram cu putina faina...si le dam la cuptor 15 min fix daca dorim coaja mai moale si 20 de min daca le dorim mai crocante ...



( reteta din cartea " Retete delicioase pentru prepararea painii" aparuta la Editura Aquila)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Painicute scotiene baps" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

RuxyRux 1

17.11.2010, 12:07

Multumesc Miuta

elena1988 1

11.02.2011, 16:37

Angelina_Elena 1

16.09.2012, 19:22

minunate

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Cornbread (Paine cu faina de porumb)