Painicute scotiene baps

de RuxyRux in Piine, 13 Noi 2010 | 2714 vizualizari

 

( Prima data le-am intalnit la Laura A, multumesc Laurica scumpa mea) cu ele am invatat sa fac painica...apoi le-am gasit si in carte...acum stiu pe de rost reteta, ca pe poezie...

 

INGREDIENTE

  • 750 gr faina
  • 250 ml lapte
  • 200 ml apa
  • 50 gr unt
  • 2 lingurite sare
  • 1 lingurita zahar
  • 7 gr drojdie uscata sau 25 gr proaspata( un cubulet)
Portii: 9
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painicute scotiene baps:

Cernem faina in vasul de paine, adaugam sarea.
Intr-o canita punem drojdia cu putin zahar si putin lapte din cantitatea totala, amestecam si turnam in gaura facuta special in faina.
Pe foc incalzim laptele si apa intr-un ibric, adaugam untul si-l topim si turnam totul peste faina. Amestecam, framantam zece minute si va rezulta un aluat perfect. Daca simtim ca se lipeste de mana mai adaugam un strop de faina fff putin. Lasam la crescut acoperit o ora pana isi dubleaza volumul.
Incalzim cuptorul la 220 grade sau maxim.
Facem painicutele, ies in jur de 9 bucati, apasam in mijocul lor cu degetul si le lasam sa mai creasca pana cuptorul ajunge la temperatura dorita.
Le stropim cu putin lapte le pudram cu putina faina...si le dam la cuptor 15 min fix daca dorim coaja mai moale si 20 de min daca le dorim mai crocante ...

( reteta din cartea " Retete delicioase pentru prepararea painii" aparuta la Editura Aquila)

Daca ti-a placut reteta noastra "Painicute scotiene baps" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu fistic si ciocolată albă

ieri la 21:18

Pui crocant la cuptor

ieri la 21:07

Desert prajitura cu visine

pe 26.06 la 14:04

Aperitiv chec cu bacon, anghinare, ciuperci de padure si castraveti murati

pe 24.06 la 21:01

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2938 puncte

Rocsi

2157 puncte

Constelatialeu

1679 puncte

 Merisor

1500 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine suedeza, cu faina integrala si seminte