Pariziene cu mere

de papabundetot in Prajituri, 17 Oct 2013 | 4604 vizualizari

 

Reteta blatului este dupa cea a lui Cleme (bucataras.ro),mi-a placut tare mult asa ca am preluat-o si am adaptat-o pentru ce aveam eu nevoie.Avand multe mere de la tara,e pacat sa nu fac cu ele diferite deserturi,mai ales ca am si 3 zile de concediu :)

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat am folosit:
  • 600 gr faina
  • 2 oua
  • 70 gr unt (eu am avut unt cu vanilie si zahar si l-em folosit)
  • 1 lingura de ulei
  • un praf de sare
  • 1 plic drojdie uscata
  • 250 ml lapte
  • Pentru umplutura:
  • 12 mere medii
  • 1 lingurita scortisoara
  • 5-6 linguri zahar
  • Pentru uns:
  • 1 ou batut cu putin lapte
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pariziene cu mere:

Am facut o maia din putin lapte incalzit usor,2 linguri de faina,drojdie,am amestecat pana s-a dizolvat drojdia si am lasat-o sa creasca cam 10 minute.


Intr-un castron mare,am cernut faina,am adaugat ouale,untul si uleiul putin incalzite.Laptele l-am incalzit usor (nu foarte tare ca sa nu opariti drojdia) si am topit zaharul in el,l-am adaugat apoi peste faina si la urma am adaugat si maiaua,am amestecat bina,la inceput cu o lingura si apoi am trecut la framantatul cu mana.Dupa ce aluatul a fos bine framantat,l-am lasat la loc cald (langa aragazul cu cuptorul pornit) sa dospeasca bine.


Intre timp am trecut la umplutura,am curatat merele de coaja,le-am taiat in sferturi pentru a le curata bine cotorul,apoi le-am taiat cubulete.Le-am pus intr-o tigaie pe aragaz cu scortisoara si zaharul,la foc mic si le-am lasat pana s-au inmuiat,amestecand din cand incand.Le-am dat apoi la o parte pentru a se raci putin.


Dupa ce aluatul a crescut,l-am impartit in parti mici (depinde cat vreti sa fie de mari parizienele) si fiecare parte am luat-o apoi si am intins-o cu sucitorul,intr-o forma mai mult ovala,pe o parte am pus o lingurita din umplutura de mere,am rulat pana aproape la capat si partea din capat am crestat-o cu cutitul in fasii,apoi am rulat mai departe.Am obtinut un sul de aluat cu partea taiata/crestata in sus,le-am asezat pe toate in tava tapetata cu ulei si faina,le-am uns cu oul batut si le-am dat la cuptor pana s-au rumenit frumos.


Pofta mare!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pariziene cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

simona72 1

18.10.2013, 15:59

JamilaCuisine 1

18.10.2013, 18:44

Buneee!!!!!!!!!!!!

Raisha 1

24.11.2013, 18:15

bunee si gustoase!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu mere in aluat de placinta