Pariziene cu mere

de papabundetot in Prajituri, 17 Oct 2013 | 7127 vizualizari

 

Reteta blatului este dupa cea a lui Cleme (bucataras.ro),mi-a placut tare mult asa ca am preluat-o si am adaptat-o pentru ce aveam eu nevoie.Avand multe mere de la tara,e pacat sa nu fac cu ele diferite deserturi,mai ales ca am si 3 zile de concediu :)

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat am folosit:
  • 600 gr faina
  • 2 oua
  • 70 gr unt (eu am avut unt cu vanilie si zahar si l-em folosit)
  • 1 lingura de ulei
  • un praf de sare
  • 1 plic drojdie uscata
  • 250 ml lapte
  • Pentru umplutura:
  • 12 mere medii
  • 1 lingurita scortisoara
  • 5-6 linguri zahar
  • Pentru uns:
  • 1 ou batut cu putin lapte
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pariziene cu mere:

Am facut o maia din putin lapte incalzit usor,2 linguri de faina,drojdie,am amestecat pana s-a dizolvat drojdia si am lasat-o sa creasca cam 10 minute.

Intr-un castron mare,am cernut faina,am adaugat ouale,untul si uleiul putin incalzite.Laptele l-am incalzit usor (nu foarte tare ca sa nu opariti drojdia) si am topit zaharul in el,l-am adaugat apoi peste faina si la urma am adaugat si maiaua,am amestecat bina,la inceput cu o lingura si apoi am trecut la framantatul cu mana.Dupa ce aluatul a fos bine framantat,l-am lasat la loc cald (langa aragazul cu cuptorul pornit) sa dospeasca bine.

Intre timp am trecut la umplutura,am curatat merele de coaja,le-am taiat in sferturi pentru a le curata bine cotorul,apoi le-am taiat cubulete.Le-am pus intr-o tigaie pe aragaz cu scortisoara si zaharul,la foc mic si le-am lasat pana s-au inmuiat,amestecand din cand incand.Le-am dat apoi la o parte pentru a se raci putin.

Dupa ce aluatul a crescut,l-am impartit in parti mici (depinde cat vreti sa fie de mari parizienele) si fiecare parte am luat-o apoi si am intins-o cu sucitorul,intr-o forma mai mult ovala,pe o parte am pus o lingurita din umplutura de mere,am rulat pana aproape la capat si partea din capat am crestat-o cu cutitul in fasii,apoi am rulat mai departe.Am obtinut un sul de aluat cu partea taiata/crestata in sus,le-am asezat pe toate in tava tapetata cu ulei si faina,le-am uns cu oul batut si le-am dat la cuptor pana s-au rumenit frumos.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pariziene cu mere" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert placintele foita cu foita