Pasca cu branza Philadelphia

de Catalina L in Dulciuri, 15 Apr 2015 | 665 vizualizari

 

Dupa pasca cu branza traditionala, va propun o varianta cu branza Philadelphia si blat de biscuti.

 

INGREDIENTE

  • 110 g biscuiți digestivi
  • 60 g unt
  • 10 g zahar
  • 300 g de "cremă de brânză" Philadelphia
  • 15 g faina
  • vanilie
  • 2 lingurite de zeama de lamaie
  • coaja rasa de la o jumatate de lamaie
  • 80 g zahar
  • 1 ou intreg
  • 80 g smantana

Decor " Topping " :

  • 2 linguri smântână
  • 2 linguri de zahar pudra
  • 2 linguri de zeama de lamaie
  • 125 g stafide
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca cu branza Philadelphia:

Ingredientele trebuie să fie la temperatura camerei.

Se macina fin biscuitii cu robotul. Adăugați zahărul și untul topit. Se amestecă bine. 

Tapetati fundul formei cu hartie de copt si puneti biscuitii apasand bine.
Am folosit o tava de tort de 18 cm.
Se coace la 160 ° C timp de 10 minute. Se pune apoi jumatate din cantitatea de stafide deasupra. Punem crema de brânză într-un bol și se amestecă cu mixerul la viteză mică timp de 2 minute.
Adăugați zahărul, făina, vanilia și se amestecă bine. Adaugati coaja si zeama de lamaie, oul și în final crema. Se adauga restul de stafide si se amestecă (pastrati cateva stafide pentru decor).
Se toarnă în forma unsa pe margini cu unt. 
Se pune o tigaie mică cu apă pe fundul cuptorului.

Se da cheesecake-ul la cuptor si se coace timp de 10 minute la 200ºC , apoi se reduce temperatura la 90 ° C și se coace timp de 20 de minute.
Este gata cand mijlocul tremura ca o piftie dar marginile sunt ferme.
Lasati-l la racit in cuptor. Puneti-l apoi in frigider in forma pentru 6-8 ore sau lasati-l la rece toata noaptea.

Pregătiți "topping-ul" : puneti smântâna, zahărul și zeama de lamaie intr-un castron mic. Se amestecă bine. 

Se toarna peste cheesecake si se niveleaza cu o spatulă. Se decoreaza cu stafide. Puneți la frigider timp de minim o ora.
Se serveste rece.

Poftă bună !!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca cu branza Philadelphia" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Pasca cu branza Philadelphia-0
Pasca cu branza Philadelphia-1
Pasca cu branza Philadelphia-2
Pasca cu branza Philadelphia-3
Pasca cu branza Philadelphia-4
Pasca cu branza Philadelphia-5

COMENTARII (15)

Bya Ralu

Bya Ralu 1

15.04.2015, 15:21

buna

Gherca Daniela

Gherca Daniela 1

15.04.2015, 17:57

Rocsi

Rocsi 1

15.04.2015, 20:24

Imi place!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!