Pasca cu smantana si blat de pandispan

de alexyyy in Dulciuri, 9 Apr 2013 | 32521 vizualizari

 

Buna tuturor.De mult timp urmaresc acest site minunat plin de retete grozave si cum Sfintele sarbatori Pascale se apropie cu pasi repezi,am decis sa postez o reteta de pasca,pe care o prepar de foarte mult timp.

 

INGREDIENTE

  • 7 oua
  • 200-250 gr faina
  • 200 gr zahar
  • 500 gr smantana cu grasime 12%
  • 50 ml ulei
  • 100 gr stafide
  • vanilie
  • esenta de rom
  • un varf lingurita praf de copt
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca cu smantana si blat de pandispan:

Intr-un bol se mixeaza albusurile impreuna cu zaharul,esenta de rom si putina sare pana devin spuma tare.Peste ele adaugam galbenusurile amestecate in prealabil cu uleiul;mai mixam putin pana acestea se incorporeaza,iar apoi adaugam faina,praful de copt si vanilia.


Tapetam cu hartie de copt o tava cu inel in care turnam mai putin de jumatate din compozitia obtinuta.In cea ramasa adaugam smantana si stafidele si amestecam bine,dupa care turnam amestecul obtinut exact in mijlocul compozitiei din tava.Deoarece amestecul in care am pus smantana este mai greu,acesta va impinge spre marginile tavii compozitia fara smantana,care dupa coacere va fi practic colacelul din pandispan.


Dam la cuptorul preincalzit timp de 45-50 de minute la foc mare spre mediu pana devine aurie deasupra iar pandispanul este copt,faceti testul cu scobitoarea.(Daca vi se pare ca incepe sa se rumeneasca prea repede dati focul mai la mic,altfel riscati sa ramana necoapta in interior).


Este foarte usor de preparat si cu siguranta va veti cuceri invitatii cu ea.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca cu smantana si blat de pandispan" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

alexyyy 1

10.04.2013, 22:50

Bun gasit!
Sper sa-ti placa ,daca o vei incerca!

Alina26 1

15.04.2014, 16:56

hmmmmm.....yamy ce fain arata!!!!imi ploua in gura!!!

janette 1

18.04.2014, 12:56

Acum e la cuptor...sa vedem ce va iesi...

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Pasca cu branza si stafide(fara aluat)