Pate aromat

de ana in Ficat, 30 Iun 2010 | 1835 vizualizari

 

De cand a postat Gaby pateul acela delicios am tot stat cu gandul la el ,ieri am pus retata in aplicare.Este deosebit!Multumesc Gabitzule

 

INGREDIENTE

  • 500 gr ficat de pasare
  • 60 gr unt
  • 1 si 1/2 lingurita de busuioc
  • sare
  • 100 ml vin alb
  • 100 gr stafide
  • 3 catei de usturoi
  • 100 gr smantana
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pate aromat:

Spalam bine ficateii si-i scurgem de apa ,apoi ii prajim in unt cca 5 minute apoi adaugam busuiocul,usturoiul si smantana , ii mai lasam pe foc cca 1 minut.

Stafidele le clocotim in vin la microunde sau pe aragaz pana se umfla.

Rasturnam cratita cu ficatei cu tot ce mai au in cana de blender si mixam pana obtinem o crema fina ,adaugam 2 linguri din vinul in care au fiert stafidele si sare dupa gust.

Asamblam:In diverse vase ,forme...tapetam fundul vasului cu stafide apoi adaugam pasta .O dam la rece pentru cateva ore sau pentru a 2-a zi.

Este un pate excelent ,aromat.


Sursa

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pate aromat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

ana 1

01.07.2010, 07:50

Dana multumesc foarte mult @Catalin intr-adevar este foarte gustos!

mena29 1

04.07.2010, 10:51

nadina73 1

04.07.2010, 21:54

nota 10

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Ficatei de pui cu sos de rosii si bacon