Pate aromat

de ana in Ficat, 30 Iun 2010 | 2146 vizualizari

 

De cand a postat Gaby pateul acela delicios am tot stat cu gandul la el ,ieri am pus retata in aplicare.Este deosebit!Multumesc Gabitzule

 

INGREDIENTE

  • 500 gr ficat de pasare
  • 60 gr unt
  • 1 si 1/2 lingurita de busuioc
  • sare
  • 100 ml vin alb
  • 100 gr stafide
  • 3 catei de usturoi
  • 100 gr smantana
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pate aromat:

Spalam bine ficateii si-i scurgem de apa ,apoi ii prajim in unt cca 5 minute apoi adaugam busuiocul,usturoiul si smantana , ii mai lasam pe foc cca 1 minut.

Stafidele le clocotim in vin la microunde sau pe aragaz pana se umfla.

Rasturnam cratita cu ficatei cu tot ce mai au in cana de blender si mixam pana obtinem o crema fina ,adaugam 2 linguri din vinul in care au fiert stafidele si sare dupa gust.

Asamblam:In diverse vase ,forme...tapetam fundul vasului cu stafide apoi adaugam pasta .O dam la rece pentru cateva ore sau pentru a 2-a zi.

Este un pate excelent ,aromat.


Sursa

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pate aromat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
279.99 lei
223.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

ana 1

01.07.2010, 07:50

Dana multumesc foarte mult @Catalin intr-adevar este foarte gustos!

mena29 1

04.07.2010, 10:51

nadina73 1

04.07.2010, 21:54

nota 10

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste cu peste si mozzarella
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ficatei de pui in sos de rosii cu usturoi