Pate de casă,din ficat de pui

de diaconta in Aperitive / Garnituri, 19 Mai 2015 | 4399 vizualizari

 

De multă vreme vroiam să pregătesc pate în casă pentru că îmi place foarte mult dar evit să cumpăr din comerţ. Si cum am pregătit şi o pâinică cu cartofi foarte bună,s-a potrivit de minune.Dar nu puteau lipsi nici roşiile şi ceapa verde. Este o reţetă foarte simplă.Eu am adaptat-o gusturilor mele.

 

INGREDIENTE

  • 400 g ficat de pui
  • 300 g ceapa uscata(alba şi roşie)
  • 1 morcov
  • 80 g unt pentru prajit
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita piper
  • 1/2 lingurita nucsoara
  • 1/2 lingurita cimbru uscat
  • 100 ml apa
  • 150 g unt
  • 2 linguri de unt topit pentru sigilare
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pate de casă,din ficat de pui:

Ficatul de pui l-am spalat si curatat de pielite.

Ceapa curatata am taiat-o  cubulete.

Morcovul curatat l-am dat pe razatoare.

Intr-o tigaie antiaderenta am pus 80 g unt, ceapa si morcovul,putina sare si am acoperit tigaia cu capac.

Am lasat 10 minute pâna când s-a înmuiat ceapa, apoi am pus si ficaţeii de pui.

Am pus sare, piper, nucsoara si cimbru.

Nu puneti foarte mult, veti mai adauga la final daca este cazul.

Am lasat sa se prajeasca putin si ficatul, am pus cam 100 ml apa,am acoperit iarasi tigaia si am mai lasat pâna a scazut apa si ficaţeii au fost facuţi.

Am lasat sa se racoreasca putin, apoi am dat amestecul prin masina de tocat carne, folosind sita cu ochiuri mici.

Am mixat restul de 150 g unt, apoi am adaugat câte o lingura de pasta de ficat, mixând dupa fiecare.

Am pus pateul în borcane (unul de 320 ml si unul de 270 ml), am topit unt si am pus deasupra ca sa nu se usuce la suprafata.

Am acoperit cu capace si l-am pus la frigider.

Nu cred ca va sta prea mult acolo,deci nu pot sa va spun cât se pastreaza.

Poftă bună !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pate de casă,din ficat de pui" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv drob de pui delicios