Pate de urzici

de Ksenya in Mancaruri de post, 5 Apr 2017 | 4706 vizualizari

 

    O reteta pe care mereu am tot facut-o si imbunatatit-o, modificat-o, testat-o pe mine si pe altii )). Am tinut cont si de sfaturi. Intr-un final, a iesit asa cum a trebuit sa iasa.
Este unul din cele mai bune pateuri vegetale facute si testate de mine.
Puteti sa va faceti curaj si sa incercati.
 

 

INGREDIENTE

  • 1 castron plin varf de urzici
  • 2 cartofi fierti in coaja, apoi decojiti
  • 1 ceapa tocata
  • 2-3 catei usturoi zdrobiti
  • 2-3 linguri ulei nerafinat presat la rece
  • piper
  • fulgi ardei iute (optional)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pate de urzici:

Alege si spala in mai multe ape, urzicile si lasa-le intr-o sita.

Pune-le intr-o oala, sareaza putin si acopera cu capac, da flacara la minim.

Peste un minut, amesteca. Lasa cam 6-7 minute, amestecand la interval de 2 minute. Opreste flacara si lasa urzicile sa raceasca.

Toaca urzicile marunt, cu un cutit bine ascutit.

Intr-un vas de tuci mai mic sau tigaie, caleste ceapa, pana ia culoarea usor aramie, adauga usturoiul, adauga urzicile tocate si cartofii dati prin razatoarea mica.

Condimenteaza cu condimentele din lista sau cu ce va place.

Amesteca si lasa 2 minute. Opreste flacara.

Pateul este gata!

 

 

 

TIPS-URI

1

Puteti adauga chimen, coriandru.

2

Nu necesita sa adaugati apa, daca urzicile sun proaspete.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pate de urzici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

kytz 1

07.04.2017, 09:38

Numa' bun de'ntins pe pâine!

mirela0911 1

07.04.2017, 14:06

Interesanta reteta insa, nu stiu daca m-as baga la asa ceva!

mihaelar63 1

08.06.2017, 10:36

Interesant spun si eu !!! Eu m-as baga . De ce nu ?

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba rosie cu perisoare din cartofi (prajiti)