Pate din ficatei de pui

de RODIMUR in Ficat, 13 Feb 2018 | 3773 vizualizari

 

De obicei făceam pateul de casă din ficăței de pui, fierți, în prealabil, dar de această dată i-am prăjit, considerând că astfel nu se mai pierde gustul lor, prin fierbere. E adevărat, așa este mai puțin dietetic, dar mult mai bun și mai gustos!
Am preparat pateul simplu, fără pătrunjel, sau ouă fierte, ca să nu-i schimb gustul. De asemenea, nu am folosit smântână, pentru că vreau ca pateul să fie consistent și legat, nu lichid.
Din ingredientele de mai jos mi-a ieșit o porție suficientă pentru două zile.

 

INGREDIENTE

  • 250 grame de ficăței de pui
  • 1 ceapă galbenă
  • 50 grame de unt
  • 2 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 1 cățel de usturoi
  • sare
  • piper
  • oregano măcinat
  • cimbru măcinat
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pate din ficatei de pui:

Se pune uleiul și untul la topit în tigaie, la foc mic.

Ceapa se curăță, se spală, se taie mărunt și se călește ușor, la foc mic, în ulei și o jumătate din cantitatea de unt, numai atât cât să se înmoaie și să devină trasparentă.

Ficățeii se curăță de nervuri și de grăsimi, se spală bine, se scurg de apă, după care se pun la prăjit în tigaie, peste ceapă. Se adaugă și usturoiul pisat mărunt, cimbrul și oregano.

Când ceapa s-a înmuiat, iar ficățeii sunt pătrunși, se ia tigaia de pe foc și se lasă la răcorit.

Când ficățeii s-au răcorit bine, se adaugă sare și piper după gust, restul de unt, după care se amestecă și se mixează fin.

Când compoziția este omogenă și fină, se oprește mixarea și se pune pateul de ficat într-un recipient. Se decorează și se acoperă cu folie alimentară, până la consumare. 

Pateul de ficăței de pui se ține la frigider și se consumă în două-trei zile.

TIPS-URI

1

Alegeți bine ficățeii de nervuri și de grăsimi și îndepărtați fierea, dacă este cazul, ca să nu dea un gust amar preparatului.

2

Untul trebuie topit împreună cu uleiul, pentru a nu se arde.

3

Ceapa călită va da un gust dulceag pateului, foarte bun. La fel și usturoiul.

4

Nu prăjiți ficățeii prea tare. Pot deveni tari și amari.

5

Mixați bine ingredientele, pentru a avea o pastă fină.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pate din ficatei de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (39)

RODIMUR 1

15.02.2018, 18:41

Așa e, Dante! Mulțumesc frumos!

elucubratiiculinare 1

15.02.2018, 20:10

mult mai bun prajit

RODIMUR 1

15.02.2018, 20:48

Mihaela, așa mi s-a părut și mie...Merci beaucoup!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4847 puncte

oanapl

1550 puncte

mihaelar63

1439 puncte

madi_marin

1092 puncte

Rocsi

749 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pate de casa, cu ciuperci