Pate porc

de MOKUSKA in Conserve, 5 Mai 2015 | 1425 vizualizari

 

Imi place cel mai mult din toate retetele posibile si imposibile pregatite din carne de porc.

 

INGREDIENTE

  • 1 ficat de porc
  • slanina de 2 ori/ cantitatea ficatului
  • carne tocata cat e ficatul
  • 1/2 kg ceapa
  • sare si piper dupa gust
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pate porc:

Slanina proaspata se taie in cuburi si se topeste, nu se usuca ca jumarile, doar cat sa se topeasca untura din ele.


Se adauga ceapa tocata, carnea tocata pana se caleste putin (pana isi schimba culoarea), dupa aceea se adauga si ficatul taiat cuburi si se mai lasa 6-8 minute.


Se lasa pana a doua zi sa se intareasca. Se da prin masina de tocat de 2 ori sau se face o pasta cu ajutorul unui blender. Se condimenteaza dupa gust dupa care se pune la fiert pana se ridica untura deasupra.


Le punem in borcane si lasam sa se ridice untura cel putin de un deget (in caz de nu e suficienta untura se topeste separat si se toarna fierbinte peste ).


Borcanele se pun la bain-marie 1 ora. Se lasa sa se raceasca si se inchid cu capac foarte ermetic!

 

TIPS-URI

1

in caz de deschideti 1 borcan pentru consum, trebuie folosit in max 2-3 zile

Daca ti-a placut reteta noastra "Pate porc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

laura_n 1

05.05.2015, 16:51

fain!

MOKUSKA 1

06.05.2015, 10:04

Multumesc

mirela0911 1

06.05.2015, 15:02

Ce bun e!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv pateu din ficat de pui