Pate porc

de MOKUSKA in Conserve, 5 Mai 2015 | 10649 vizualizari

 

Imi place cel mai mult din toate retetele posibile si imposibile pregatite din carne de porc.

 

INGREDIENTE

  • 1 ficat de porc
  • slanina de 2 ori/ cantitatea ficatului
  • carne tocata cat e ficatul
  • 1/2 kg ceapa
  • sare si piper dupa gust
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pate porc:

Slanina proaspata se taie in cuburi si se topeste, nu se usuca ca jumarile, doar cat sa se topeasca untura din ele.

Se adauga ceapa tocata, carnea tocata pana se caleste putin (pana isi schimba culoarea),  dupa aceea se adauga si ficatul taiat cuburi si se mai lasa 6-8 minute.

Se lasa pana a doua zi sa se  intareasca. Se da prin masina de tocat de 2 ori sau se face o pasta cu ajutorul unui blender. Se condimenteaza dupa gust dupa care se pune la fiert pana se ridica untura deasupra.

Le punem in borcane si lasam sa se ridice untura cel putin de un deget (in caz de nu e suficienta untura se topeste separat si se toarna fierbinte peste ).

Borcanele se pun la  bain-marie 1 ora. Se lasa sa se raceasca si se inchid cu capac foarte ermetic!

TIPS-URI

1

in caz de deschideti 1 borcan pentru consum, trebuie folosit in max 2-3 zile

Daca ti-a placut reteta noastra "Pate porc" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Baclava cu nuca

de RODIMUR 8

ieri la 23:50

Reteta de tort cu crema de branza si visine

de Caty 1

pe 25.09 la 21:18

Reteta de dovleci din aluat, umpluti cu dovleac placintar

de oanapl 7

pe 24.09 la 21:03

Reteta de placinta floare cu branza, usturoi si ardei gras rosu

de oanapl 7

pe 24.09 la 15:45

Reteta de briose cu dovleac si ciocolata neagra

de oanapl 7

pe 21.09 la 23:18

TOP
utilizatori

oanapl

4482 puncte

Rocsi

2150 puncte

 Merisor

1400 puncte

dantes

1204 puncte

Rahela Velicu

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Foie gras de casa