Piept de curcan Diablo cu cartofi acordeon si sos de ciuperci

de Sidy in Curcan, 12 Dec 2012 | 3069 vizualizari

 

Dintre toate sosurile dietetice, cel de iaurt cu ciuperci, e de departe favoritul meu. Nevoita de imprejurari , sa prepar piept de pui dietetic, dar si gustos, le-am combinat într-o mod in care ne-a uns pe suflet si cel de la regim a mancat cu mare pofta.
Asa ca puteti incerca cu incredere...a iesit ceva delicios ce se topeste in gura, desi e mai....dietetic( el a mancat fara cascaval).

 

INGREDIENTE

  • 1/2 piept de curcan fara pielita si os
  • 150 g sunca de pui
  • 400 g ciuperci taiate
  • 1 caciulie usturoi
  • 400 g iaurt degresat
  • 2 lingurite mustar
  • 2 singuri sos soia
  • 2 linguri sos Worcestershire
  • 150 g cascaval felii
  • 1 kg cartofi albi
  • 100 ml vin alb
  • 100 g unt
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1-2 rosii mici
  • patrunjel verde
  • salvie
  • piper
  • boia
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de curcan Diablo cu cartofi acordeon si sos de ciuperci:

Pieptul de curcan desfacut in doua il punem intr-un vas in care am facut o marinada din cele doua sosuri, condimente, 2-3 catei usturoi ,vin si 1 lingurita mustar. Lasam carnea cateva ore la rece, in aceasta marinada.


Cartofii ii curatam, ii spalam si ii taiem felii subtiri dar nu de tot, sa nu se desprinda feliile de cartof.


Pentru fiecare cartof pregatim cate o foaie de folie de aluminiu pe care presaram sare grunjoasa( la cei de la regim nu punem sare si unt), asezam un cartof pe care il condimentam apoi asezam o feliuta de unt pe el.


Strangem folia bine pe fiecare cartof avand grija sa nu poata iesi aburii cand cartofii se coc.


Luam pieptul de curcan din marinada, il crestam si asezam cateva felii de usturoi in el.Punem pieptul intr-un vas termorezistent, uns cu putin unt. Deasupra lui punem uleiul de masline si rondele de rosii.


Dam pieptul de curcan si cartofii la cuptorul dinainte incalzit la 200 de grade C sa se coaca , pentru aproximativ o ora.


Verificam apoi daca sunt toate coapte.


Intre timp , pregatim sosul de iaurt cu ciuperci.


Intr-un bol punem iaurtul, 1 lingurita mustar, 1-2 catei usturoi presat, patrunjel verde, piper macinat.Amestecam bine sa se omogenizeze , apoi adauham 1/2 din ciupercile taiate marunt.Amestecam si sosul este gata. Daca nu sunteti la regim puteti adauga si putina sare.


Pieptul il taiem felii de 1 cm grosime si il punem pe o farfurie termorezistenta unsa cu putin unt.Deasupra feliilor de piept punem ciuperci taiate marunt, apoi felii de sunca si felii de cascaval.


Dam farfuria 5-10 minute la cuptorul incalzit sau la microunde sa se topeasca cascavalul.


Cand cascavalul s-a topit , montam pe farfuria de servit, cate o felie de piept si cate un cartof , peste care punem sos de iaurt cu ciuperci , apoi ornam.


Veti vedea ca si ceva mai dietetic , poate fi gustos....


Pofta mare !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de curcan Diablo cu cartofi acordeon si sos de ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

adry88 1

12.12.2012, 21:18

bun

Mihaela11_jo 1

13.12.2012, 11:28

Un deliciu
La fav

ANNA_46 1

13.12.2012, 22:23

Foarte buna papica

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Rulouri din piept de curcan