Reteta de piept de pui cu cartofi cu sos de cascaval si smantana

de dantes in Pui, 16 Feb 2023 | 7871 vizualizari

 

Reteta de piept de pui cu cartofi cu sos de cascaval si smantana este foarte gustoasa, nu te saturi mancand.
Ai nevoie de urmatoarele ingrediente: cartofi, piept de pui, cascaval, unt, smantana.

 

INGREDIENTE

  • Ingredientele pentru Reteta de piept de pui cu cartofi cu sos de cascaval si smantana
  • 500 gr cartofi
  • 500 gr piept de pui dezosat
  • 100 gr cascaval
  • 50 gr unt
  • 200 ml smantana pentru gatit
  • 1 legatura frunze de patrunjel
  • dupa gust sare
  • dupa gust piper macinat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de piept de pui cu cartofi cu sos de cascaval si smantana:

Iata cum se prepara Reteta de piept de pui cu cartofi cu sos de cascaval si smantana

Cartofii se fierb in coaja, apoi se lasa la racit si se curata de coaja si se taie cubulete.

Pieptul de pui se taie cubulete si se fierbe in apa cu sare.

Untul se pune la topit, apoi se adauga smantana. Cand incepe sa clocoteasca, se opreste focul si se adauga cascavalul ras si se condimenteaza dupa gust cu sare si piper. Se amesteca continuu pana cand se topeste tot cascavalul.

Intr-o tava se aseaza cartofii si pieptul de pui, se toarna sosul si se amesteca.

Se da la cuptor la 200°C, circa 20 minute. Cine doreste, poate adauga frunze de patrunjel deasupra.

Vezi si reteta de Cartofi Dauphinoise.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de piept de pui cu cartofi cu sos de cascaval si smantana" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Pui copt cu unt aromat