Piept de pui cu ciuperci si smantana

de Ksenya in Pui, 1 Apr 2020 | 4310 vizualizari

 

O reteta rapida si buna.

 

INGREDIENTE

  • 300 grame ciuperci spalate si taiate grosier
  • 700 g piept de pui
  • 4 linguri smantana grasa
  • 2 linguri faina
  • 4 lingiri ulei
  • 20 grame unt
  • o cana lapte
  • 2 liguri parmezan ras
  • sare dupa gust
  • piper alb dupa gust
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui cu ciuperci si smantana:

Intr-o tigaie incapatoare, turnam 2 linguri de ulei. Cand s-a incalzit suficient uleiul, adaugam ciupercile si le sotam 10 minute.

In paralel, in alta tigaie, adaugam uleiul ramas si untul. Cand s-a topiti untul, adaugam pieptul de pui taiat bucatele. Adaugam un praf de sare si lasam la inbusit sub capac la foc mic, timp de 10 minute, amestecand din cand in cand.

Adaugam ciupercile peste carne, amestecam si lasam 2 minute.

Desfacem faina in lapte, o trecem prin sita ,pentru a evita cocoloasele formate, adaugam smantana, amestecam si turnam compozitia peste ciuperci si pui.

Amestecam si lasam la foc mic 6-8 minute, daca e nevoie sa ajungeti la consistenta dorita, mai adaugati lapte cald sau apa. 

Potriiti de sare si piper.

La sfarsit adaugati parmezanul ras si serviti cald ornat cu usturoi verde sau marar.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Alegeti ciupercile mai mici daca aveti posibilitatea sa alegeti

2

Puteti adauga si o lingurita de parika

3

Fierbeti preparatul la foc mic pentru a evita prinderea sosului de fond.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui cu ciuperci si smantana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de capsuni

pe 04.05 la 20:15

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ostropel cu carne de pui,cartofi si ciuperci