Pilaf din orez si bulgur cu snitele de pleurotus

de Valclaudia in Mancaruri de post, 12 Aug 2017 | 7943 vizualizari

 

mancare delicioasa de post

 

INGREDIENTE

Snitele de pleurotus:

  • 500 gr. ciuperci pleurotus
  • 3 linguri faina
  • sare si piper dupa gust
  • un varf de cutit turmeric
  • cca 70 ml apa minerala
  • ulei de floarea soarelui pentru prajit

Pilaf de orez cu bulgur:

  • 1/2 praz mic
  • 1 ardei rosu (kapia)
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 lingura legume deshidratate
  • 1 cana orez cu bobul lung
  • 1 ceasca bulgur
  • coditele ciupercilor trecute prin robot
  • sare si piper dupa gust
  • patrunjel verde proaspat tocat
  • 2 cani apa plata
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pilaf din orez si bulgur cu snitele de pleurotus:

Spalam ciupercile si le desprindem din buchetele.

Taiem coditele, le trecem prin robot.

Palariile ciupercilor se pudreaza cu putina sare fina si se lasa cca. jumatate de ora intr-o sita din plastic, la scurs.

Din faina + sare + piper + turmeric + apa minerala, formam o compozitie de consistenta aluatului de clatite.

Punem la incins uleiul intr-o tigaie antiaderenta, apoi trecem pe rand ciupercile prin compozitia de faina si apa minerala si le punem la prajit in uleiul incins, pana se rumenesc frumos pe ambele parti.

Pentru pilaf, curatam ardeiul, il spalam si il taiem bucatele.

Prazul se spala si se taie rondele subtiri, se pune la sotat in ulei, impreuna cu ardeiul pentru cateva minute la foc mic.

Adaugam legumele deshidratate, orezul si o cana de apa plata.

Amestecam cu o lingura de lemn sa nu se lipeasca de fundul cratitei si cand scade apa, adaugam ciupercile trecute prin robot, punem si bulgurul, mai adaugam o cana de apa plata si fierbem pilaful la foc mic inca 7-10 minute, pana se absoabe intreaga cantitate de lichid in boabele de orez si de bulgur.

Condimentam la final cu sare si piper dupa gust si presaram patrunjel proaspat tocat.

Servim pilaful alaturi de snitelele din pleurotus.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf din orez si bulgur cu snitele de pleurotus" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

mirela0911 1

13.08.2017, 17:04

Vai, ce bunatate!

Rocsi 1

13.08.2017, 19:57

mihaelar63 1

14.08.2017, 00:08

Cu adevarat delicioasa . Snitelele de pleurotis sunt grozav de gustoase

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu capsuni

de Rocsi 9

ieri la 18:37

Salată de ouă cu avocado și iaurt - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:36

Supă crema de roșii coapte - Rețeta gustoasă de post

ieri la 10:17

Mușuroi de cârtiță

pe 26.04 la 23:40

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Orez la cuptor