Pilaf din orez si bulgur cu snitele de pleurotus

de Valclaudia in Mancaruri de post, 12 Aug 2017 | 841 vizualizari

 

mancare delicioasa de post

 

INGREDIENTE

Snitele de pleurotus:

  • 500 gr. ciuperci pleurotus
  • 3 linguri faina
  • sare si piper dupa gust
  • un varf de cutit turmeric
  • cca 70 ml apa minerala
  • ulei de floarea soarelui pentru prajit

Pilaf de orez cu bulgur:

  • 1/2 praz mic
  • 1 ardei rosu (kapia)
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 lingura legume deshidratate
  • 1 cana orez cu bobul lung
  • 1 ceasca bulgur
  • coditele ciupercilor trecute prin robot
  • sare si piper dupa gust
  • patrunjel verde proaspat tocat
  • 2 cani apa plata
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pilaf din orez si bulgur cu snitele de pleurotus:

Spalam ciupercile si le desprindem din buchetele.


Taiem coditele, le trecem prin robot.


Palariile ciupercilor se pudreaza cu putina sare fina si se lasa cca. jumatate de ora intr-o sita din plastic, la scurs.


Din faina + sare + piper + turmeric + apa minerala, formam o compozitie de consistenta aluatului de clatite.


Punem la incins uleiul intr-o tigaie antiaderenta, apoi trecem pe rand ciupercile prin compozitia de faina si apa minerala si le punem la prajit in uleiul incins, pana se rumenesc frumos pe ambele parti.


Pentru pilaf, curatam ardeiul, il spalam si il taiem bucatele.


Prazul se spala si se taie rondele subtiri, se pune la sotat in ulei, impreuna cu ardeiul pentru cateva minute la foc mic.


Adaugam legumele deshidratate, orezul si o cana de apa plata.


Amestecam cu o lingura de lemn sa nu se lipeasca de fundul cratitei si cand scade apa, adaugam ciupercile trecute prin robot, punem si bulgurul, mai adaugam o cana de apa plata si fierbem pilaful la foc mic inca 7-10 minute, pana se absoabe intreaga cantitate de lichid in boabele de orez si de bulgur.


Condimentam la final cu sare si piper dupa gust si presaram patrunjel proaspat tocat.


Servim pilaful alaturi de snitelele din pleurotus.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf din orez si bulgur cu snitele de pleurotus" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

mirela0911 1

13.08.2017, 17:04

Vai, ce bunatate!

Rocsi 1

13.08.2017, 19:57

mihaelar63 1

14.08.2017, 00:08

Cu adevarat delicioasa . Snitelele de pleurotis sunt grozav de gustoase

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Salata de orez prefiert