Pisaladiere (tarta cu ceapa si ansoa)

de lili2010 in Pizza, 17 Sep 2011 | 8364 vizualizari

 

Pisaladiere este o tarta specifica Frantei,care se realizeaza foarte usor si e foarte gustoasa.Eu am realizat-o aducandu-i o mica modificare

 

INGREDIENTE

pentru blat:

  • 250g faina
  • 150ml apa
  • 3linguri ulei
  • o lingurita drojdie uscata
  • 1/2lingurita sare

pentru umplutura:

  • 1kg ceapa
  • ulei de masline
  • cateva fileuri de ansoa
  • masline negre
  • 2 linguri suc de rosii(aici este modificarea adusa de mine,retetei)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pisaladiere (tarta cu ceapa si ansoa):

Se dizolva drojdia in apa calduta, se adauga sarea, uleiul si faina. Se framanta aluatul si se lasa la dospit.
 Ceapa se toaca julien si se pune cu ulei la inabusit intr-o tigaie.Se lasa la foc mic pana se inmoaie bine fara a se colora.Aici,eu am adaugat sucul de rosii.
 Aluatul de pizza se intinde intr-o tava pe hartie de copt.Deasupra se dispune uniform ceapa prajita.
 Se da tava la cuptor pentru 20minute,dupa care,se scoate si se adauga fileurile de ansoa si maslinele.Se mai lasa la cuptor inca 10 minute.
 Gustul dulceag al cepei se potriveste de minune cu cel al fileurilor de ansoa si al maslinelor!
 Merita incercata...este extraordinara !

Daca ti-a placut reteta noastra "Pisaladiere (tarta cu ceapa si ansoa)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Paine Elvetiana cu masline