Pisaladiere (tarta cu ceapa si ansoa)

de lili2010 in Pizza, 17 Sep 2011 | 8415 vizualizari

 

Pisaladiere este o tarta specifica Frantei,care se realizeaza foarte usor si e foarte gustoasa.Eu am realizat-o aducandu-i o mica modificare

 

INGREDIENTE

pentru blat:

  • 250g faina
  • 150ml apa
  • 3linguri ulei
  • o lingurita drojdie uscata
  • 1/2lingurita sare

pentru umplutura:

  • 1kg ceapa
  • ulei de masline
  • cateva fileuri de ansoa
  • masline negre
  • 2 linguri suc de rosii(aici este modificarea adusa de mine,retetei)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pisaladiere (tarta cu ceapa si ansoa):

Se dizolva drojdia in apa calduta, se adauga sarea, uleiul si faina. Se framanta aluatul si se lasa la dospit.
 Ceapa se toaca julien si se pune cu ulei la inabusit intr-o tigaie.Se lasa la foc mic pana se inmoaie bine fara a se colora.Aici,eu am adaugat sucul de rosii.
 Aluatul de pizza se intinde intr-o tava pe hartie de copt.Deasupra se dispune uniform ceapa prajita.
 Se da tava la cuptor pentru 20minute,dupa care,se scoate si se adauga fileurile de ansoa si maslinele.Se mai lasa la cuptor inca 10 minute.
 Gustul dulceag al cepei se potriveste de minune cu cel al fileurilor de ansoa si al maslinelor!
 Merita incercata...este extraordinara !

Daca ti-a placut reteta noastra "Pisaladiere (tarta cu ceapa si ansoa)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tacos cheeseburger - Un preparat fusion gustos

la 15:51

Chec cu lamaie reteta de desert rapid, aromat si delicios

ieri la 22:16

Tarta cu cirese si ciocolata

de Rocsi 9

ieri la 19:40

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pizza Ardeleneasca