Piure de cartofi aromati in sos rosu

de laylalala in Aperitive / Garnituri, 2 Dec 2010 | 4480 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 gr cartofi curatati si taiati cubulete
  • 3 foi de dafin
  • 25 gr unt
  • 10 ml lapte cald
  • sare
  • Pentru sos
  • 20 ml lapte
  • 1 ceapa rosie mica, curatata si toccata
  • 1 catel de usturoi, curatat si tocat
  • 1 lingurita zahar brun
  • 200 ml bulion de rosii (suc de rosii)
  • 10 gr amidon alimentar
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piure de cartofi aromati in sos rosu:

Cartofii se pun la fiert in apa cu sare si foile de dafin. Dupa ce au fiert, cartofii se scurg, se inlatura foile de dafin apoi se paseaza. Se incorporeaza untul urmat de lapte si se mixeaza pana se obtine un piure fin (se sareaza dupa gust).Se pastreaza calzi.


Pentru sos se “calesc” ceapa si usturoiul in 20 ml lapte. Se presara zaharul brun si se amesteca. Se toarna bulionul si se lasa sa fiarba la foc mic timp de 5 minute. Sosul se strecoara apoi se pune iar pe foc. Amidonul alimentar se dizolva in 50 ml apa rece apoi se adauga la sos, amestecand continuu. Sosul se mai lasa pe foc pana se ingroasa putin, amestecand.


Intr-o farfurie se toarna sosul. Se aseaza in sos cartofii piure si se servesc presarati cu busuioc (optional) .

Daca ti-a placut reteta noastra "Piure de cartofi aromati in sos rosu" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

MIUTA 1

02.12.2010, 20:09

5 furcu

Criss 1

03.12.2010, 08:44

Arata foarte bine!

elena1988 1

04.03.2011, 15:26

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

6684 puncte

Rocsi

5253 puncte

MotanLaOale

5030 puncte

oanapl

4512 puncte

katty

4324 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Bogaci a la Sanda Marin