Pizza

de -Licurici- in Pizza, 20 Feb 2019 | 4184 vizualizari

 

INGREDIENTE

  •  pentru aluat:
  • 2 cani cu faina
  • 1 cana apa calduta;
  • 7g grojdie;
  • 2 linguri lapte;
  • 1/2 lingurita sare;
  • un varf de lingura cu zahar;
  • 3 linguri ulei de masline.
  • pentru topping:
  • ketchup,
  • branza cheddar,
  • parmezan,
  • mozzarella,
  • mezeluri
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza:

Se cerne faina si se amesteca cu sare.

Drojdia se amesteca cu laptele caldut, un varf de lingura cu zahar si o lingura de faina, apoi se lasa sa se umfle.

Se amesteca faina cu drojdia si uleiul de masline, apoi se pune pe o planseta tapetata cu faina si se framanta.

Cand e gata aluatul, se pune intr-un bol acoperit cu un prosop umed si se lasa sa creasca, 30-40 min.

Aluatul se intinde subtire, apoi se unge cu ketchup, se adauga branza cheddar, parmezan, felii de mezeluri si mozzarella.

Se baga la cuptorul preincalzit, pentru 30-35 min, in functie de cat doriti sa se rumeneasca.

Cand se scoate din cuptor, se mai rade parmezan deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

-Licurici- 1

20.05.2019, 14:44

Aceasta este reteta mea de aluat. Din ingredientele folosite am facut 2. Dupa cum se vede in poze, nu a iesit deloc groasa. Consider ca fiecare face dupa cum doreste. Asta e reteta pe care o fac de cativa ani, 7-8 ani, si o pregatesc o data la 2 saptamani.

Sidy 1

21.05.2019, 06:29

Delicioasa ! Fiecare gospodina are reteta ei de blat de pizza. Aceasta reteta este o varianta minunata a lui Licurici ! Cine vrea o face, cine nu...ar trebui sa stea in banca ei...

-Licurici- 1

21.05.2019, 08:39

Multumesc, d-na Sidy!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Pizza regala