Pizza blanca

de Adinuta san in Pizza, 1 Mai 2011 | 1710 vizualizari

 

Am descoperit formula universala de facut paine. E similara cu reteta lui Jamie Oliver si formula am auzit-o de la Ruxy a noastra.Diferenta e ca in loc de 1 cub de drojdie la 500 gr de faina am pus 1 cub la 1 kg. Eu cum fac cam toate in mod mai neconventional, nu se putea sa nu schimb putin regula si aici. Imi place mult painea proaspata,precis mi se trage de vremurile trecute cand ma trimitea mama sa stau la coada la paine si sosea calda de la brutarie. Jumatate o mancam pe drum si nu stateam departe de chios...
Deci ,eu sunt adepta painei artizanale ( 5 minute artisan bread care a devenit populara prin State),unde se invarte totul cu lingura si se lasa la frigider,se poate folosi in timp de 2 saptamani,dar nu tine atat. O folosesc si la paine si la pizza.
Eu va dau reteta pentru toata cantitatea de paine,dar puteti folosi blatul pe care il folositi voi de obicei.
Formula pentru paine e 1 kg de faina,600 ml de apa calduta,1 lingura miere,1 cub de drojdie,sare
Reteta e rapida daca aveti deja aluatul,daca nu dureaza pana creste.

 

INGREDIENTE

  • aluat ptr pizza
  • 2 cepe  albe
  • 1 ceapa rosie
  • 3-4 catei de usturoi
  • 1-2 linguri ulei
  • condiment pizza (busuioc,oregano,rozmarin,cimbru)
  • sare,piper
  • cascaval ras
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza blanca:




Se taie in feliute subtiri ceapa. Se taie si usturoiul.

Se caleste ceapa alba,cea rosie si usturoiul in ulei.

Cand au inceput sa se rumeneasca se ia tigaia de pe foc si se adauga condimente pentru pizza.

Se intinde foaia de aluat in tava.

Se adauga ceapa calita si se pune deasupra cascavalul ras.

Se da la cuptor si se coace 10-15 minute sau pana cand incepe sa se rumeneasca si cascavalul.

Sper sa va placa si voua pizza blanca!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza blanca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

mirela0911 1

02.05.2011, 17:51

excelenta e

Cris2711 1

02.05.2011, 20:34

Pizza Italia Bianco Viva Italia,Viva Mitinita

Ligia Bxl 1

23.07.2013, 16:32

ce bine arata

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

MotanLaOale

11390 puncte

RODIMUR

5340 puncte

mirela0911

5180 puncte

Rocsi

4900 puncte

Constelatialeu

4200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Albinita
  • 09

    MA

  • 10

    MI

  • 11

    J

  • 12

    V

  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de cartofi, dres cu ouă și smântână

de RODIMUR 5

ieri la 23:13

Tort Fanta

ieri la 20:59

Muratura asortata

ieri la 19:48

Branzoaice umplute cu mere

ieri la 18:18

Fursecuri cu afine, curmale, nuci si migdale

de Ancutsa 5

ieri la 18:07

RETETA RECOMANDATA
Aluat clasic de pizza