pizza taraneasca

de Dana Cristea - pusikmea in Pizza, 23 Ian 2011 | 3928 vizualizari

 

am incercat o gramada de retete, cand spun ca am gasit-o pe cea perfecta, a 2 a oara nu-mi mai iese, acum am facut una cu idei luate de ici de colo...asta chiar a iesit super,cu blat pufos-crocant. exact cum imi place, sper sa-mi iasa si a 2 a oara la fel si atunci voi sune ca e chiar perfecta.

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • 4-5 linguri de lapte caldut
  • 1 ou
  • sare
  • 2 linguri ulei
  • sos de pizza

pt toping:

  • salam
  • sunculita de pui
  • masline
  • ciuperci
  • ardei
  • branza mixta
  • cacaval
  • ou fiert
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA pizza taraneasca:

Punem faina intr-un caston.


Facem o gaura in mijlocul ei si turnam drojdia dizolvata intr-un pahar de apa calduta, acoperim cu faina si lasam la cald 30 de minute.


Dupa care incepem sa framantam usor, adaugam sarea, laptele, oul si uleiul si framantam energic.


Din cand in cand ne ungem mainile cu ulei si framantam din nou.


Trebuie sa iasa un aluat moale pufos.


Dupa ce am framntat bine bine lasam aluatul sa se odihneasca inca 30 de mnute langa o sursa de caldura ( ochiul de la aragaz ) si-l acoperim cu un prosop.


Dupa ce l-am lasat sas e odihneasca intindem o foaie nici prea gorasa nici prea subtire.


Ungem o tava cu ulei si o tapetam cu faina si punem aluatul in ea.


Ungem si aluatul cu ulei, apoi cu sos de pizza, dupa care vom pune branza rasa, salamul, sunculita, ciupercile, maslinele si deasupra cascavalul ras si dam la cuptorul preincalzit.


Lasam la cuptor app. 20- 30 min.


Servim cu sos de pizza.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "pizza taraneasca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

MotanLaOale 1

24.01.2011, 12:12

foarte buna

Dana Cristea - pusikmea 1

28.01.2011, 14:14

multumesc

elena1988 1

11.02.2011, 16:19

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pizza delicioasa