Plachie de pastrav

de MotanLaOale in Pastrav, 29 Sep 2011 | 24595 vizualizari

 

Am imprumutat reteta de la RuxyRux si a iesit o bunatate. Eu am marit putin cantitatile de legume deoarece imi plac foarte mult cum ies la cuptor. Multumesc RuxyRux.

 

INGREDIENTE

  • 4 pastravi potriviti
  • 1 ardei capia mare
  • 1 ardei verde mare
  • 6 cepe
  • 6 rosii
  • 5 catei usturoi
  • 3 linguri pasta tomate
  • 1 pahar vin alb dulce
  • 50ml ulei de masline
  • 1/2 pahar apa
  • 2 frunze dafin
  • 1 lingurita zahar
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Plachie de pastrav:

Pestele se curata si se spala bine bine, se presara cu sare grunjoasa si se pune la friguder.

Ceapa se curata si se toaca.

Ardeii se curata si se taie cubulete.

Rosiile se spala si se taie cubulete.

Usturoiul se curata si se toaca marunt sau se zdrobeste.

Se incinge uleiul intr-o cratita si se pune ceapa la calit 2-3 minute.

Se adauga ardeiul si se mai caleste putin.

Se adauga apa, vinul, rosiile, usturoiul, pasta de tomate, zaharul, foile de dafin,sare si piper.

Se lasa sa fiarba 5-10 minute si se potriveste de sare si piper.

Intr-o tava unsa cu o lingura de ulei de masline se pun pastravii si se toarna sosul deasupra.

Se da la cuptor 45-50 minute pana scade cat vrem si ne place.

Spre final am scos pastravii deasupra (cat am putut) sa se rumeneasca putin.

Se aranjeaza in farfurie si se  serveste calda.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Plachie de pastrav" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

babi5 1

11.08.2014, 14:06

nun tare singurul pestecare im

babi5 1

11.08.2014, 14:07

Care imi place

MotanLaOale 1

11.08.2014, 14:51

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Pastrav salmonat cu legume si ciuperci la cuptor