Placinta cu legume

de La Ancuta in Mancaruri de legume, 28 Mai 2017 | 5426 vizualizari

 

Dupa cateva zile cu ploaie a iesit si la noi soarele. Si pentru ca e duminica v-am adus o reteta pentru picnic usoara si gustoasa.

 

INGREDIENTE

  • 2 pachete aluat foietaj proaspat (de la Lidl)
  • 3 morcovi
  • 1 bucata telina
  • 2 cartofi fierti
  • 2 borcane ciuperci
  • 50 g sunca (optional)
  • cimbru
  • chimen
  • 100 g branza framantata de oaie
  • 2 oua
  • 3 linguri smantana
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare, piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu legume:

Curatam morcovii si telina si le dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Calim legumele in uleiul de masline, iar apoi adaugam ciupercile taiate marunt, cimbrul si chimenul. Mai lasam putin pe foc, iar la final, adaugam cartofii zdrobiti grosier. Dam deoparte si adaugam branza. Amestecam pana se topeste si potrivim de sare si piper. La final, adaugam sunca.
Separat, batem bine ouale si adaugam smantana. Le adaugam peste legumele racite putin.
Intr-o tava unsa cu unt, asezam un aluat foietaj, ridicand-ul putin si pe marginea tavii. Punem umplutura si nivelam, apoi acoperim cu celalalt aluat si presam marginile. Ungem cu ou batut, apoi intepam cu o furculita, din loc in loc.
Dam la cuptor, la foc mare, pentru 10 minute, apoi reducem putin focul si coacem pana cand se rumeneste deasupra.
Se serveste atat calda, cat si rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu legume" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4847 puncte

oanapl

1550 puncte

mihaelar63

1439 puncte

madi_marin

1092 puncte

Rocsi

749 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Risotto cu doua feluri de ciuperci