Placinta cu mere

de miremirc in Prajituri, 27 Feb 2011 | 17745 vizualizari

 

INGREDIENTE

Aluat :

  • 500 g faina,
  • 250 g margarina unirea,
  • 1 galbenus,
  • 6 lg zahar,
  • 1 lg otet,
  • putina sare,
  • 1 lg praf de copt,
  • 200 ml smantana

Umplutura :

  • 1 kg mere,
  • 4 lg zahar,
  • 2 lg gris,
  • 1 lgt scortisoara,
  • 1 albus de ou
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu mere:

Ptr.aluat : amestecam bine toate ingredientele; impartim aluatul in 2 si intindem 2 foi.


Ptr.umplutura : merele curatate de coaja le dam pe razatoarea mare si le punem intr-o craticioara pe foc impreuna cu zaharul pana se calesc putin, apoi adaugam scortisoara si grisul; lasam sa se raceasca; albusul de ou il mixam spuma tare si il incorporam in merele calite si racite


Asamblare : foaie-umplutura de mere-foaie .Se coace in cuptor, apoi presaram zahar pudra deasupra.


Tava 24x34 cm.


Foarte buna :)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

Bucataras Monica 1

24.04.2013, 15:11

schimba numele - prajitura cu mere - ca la felul cum arata numai placinta nu este

COSTEO 1

24.04.2013, 16:43

E perfecta!parca ai masurato

alexandra07 1

14.02.2014, 01:25

praf de copt 1 lingura? sau 1 lingurita?

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de pui cu smântână și găluște de făină

de RODIMUR 4

ieri la 22:56

Prăjitură din albuşuri,cu vişine

ieri la 19:46

Aperitiv de post: Roșii umplute cu salată de vinete

de RODIMUR 4

ieri la 14:31

Gogoșari feliați în oțet

de RODIMUR 4

ieri la 12:23

RETETA RECOMANDATA
Tarta Alpina cu mere