Placinte cu cartofi

de babi5 in Mancaruri de post, 3 Dec 2014 | 4521 vizualizari

 

Fiind miercuri am zis sa fie si mincarea adecvata zilei, asa ca am facut placintele ,si zic: cine cinta minca turta..

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina de buna calitate
  • 1 cub drojdie proaspata
  • 500 ml ulei
  • sare
  • 1 lingura zahar
  • 1,5 kg cartofi
  • 2 catei de usturoi
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte cu cartofi:

Prima data punem faina intr-un castron , facem o adincitura, punem lingura de zahar si sarea (1 lingurita).


Punem si cubul de drojdie si un pahar cu apa calduta si facem o maia pe care o acoperim si lasam sa creasca 10 minute.


Intre timp curatam cartofii , ii spalam bine, ii taiem in patru, punem 1 lingurita de sare, cateii de usturoi ,punem apa fierbinte pe ei( isi pastreaza msi bine proprietatile) si ii punem la fiert.


Apoi ne apucam sa framintam aluatul sa nu fie nici ca cel de piine nici ca cel de langos sa fie suficient de elastic sa-l putem modela cu mina( nu folosim facaletul).


Lasam sa creasca acoperit bine si ferit de curent.Pina aluatul creste ne ocupam de cartofi, ii strecuram, indepartam cei doi catei de usturoi apoi cu telul de piureu ii zdrobim bine si ii lasam sa se raceasca.


Dupa ce aluatul a crescut rupem cite o bucatica de cca 80 gr. ungem cu ulei planseta pe care lucram( eu am o bucata de musama groasa) ne ungem si palmile si intindem un cerculet in mijlocul punrm 2 linguri cartofi apoi adunam narginile catre centru cercului( urmariti imaginea) apoi iarasi ne ungem palmile si intindem cercul cam de marimea tigaii in care le prajim.


Intr-o tigaie de teflon, fonta sau ceramica punem ulei lasam la incins apoi punem placinta la prajit intorcind-o pe ambele parti lasindu-le sa se rumeneasca bine.


Le scoatem pe un platou cu hirtie absorbanta (pentru a absorbi surplusul de ulei).


Repetam operatiunea.

 

TIPS-URI

1

Placintele se pot servii cu telemea linga cei csre nu postesc

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

iolanda-elena 1

03.12.2014, 18:52

interesanta reteta

MOKUSKA 1

03.12.2014, 21:21

babi5 1

18.12.2014, 09:55

Reisnaor_2006,iolanda-elena,Mokuska va multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Placinte de post cu varza sau cartofi