Porumb in otet (reteta Motan)

de MotanLaOale in Muraturi, 28 Oct 2011 | 3563 vizualizari

 

Este o reteta foarte veche. In cea originala se curata porumbul in lapte de pe stiuleti. Acum cand exista congelat se poate face oricand. Este foarte bun in salate si inlocuitor pentru capere.

 

INGREDIENTE

  • 400g porumb in lapte (congelat)
  • OTETUL (in functie de cat trebuie)
  • 1 parte otet din vin de 9%
  • 5 parti apa
  • 1 lingura sare la litrul de compozitie
  • 5 linguri zahar la litrul de compozitie
  • 5-7 boabe piper la litrul de compozitie
  • 1 foaie dafin la litrul de compozitie
  • 1/2 lingurita boabe mustar la litrul de compozitie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Porumb in otet (reteta Motan):

Porumbul se fierbe in apa cu sare pana este facut. (15-20 minute).


Se scurge, se clateste cu apa rece si se lasa la scurs si racit.


Otetul se fierbe in clocot 2-3 minute.


Porumbul scurs se pune in borcane lasand loc deasupra de un deget pentru otet.


Se toarna otetul fierbinte in borcanele puse pe cute si invelite in prosoape ude.


Se agita sa iasa aerul, se completeaza pana sus cu otet si se pun capacele.


Se invelesc in patura si se lasa la racit pana a doua zi.


Se pun in camara si sunt bune de folosit in 3-4 saptamani.


Se folosesc la salate.


Pofta Buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Porumb in otet (reteta Motan)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

MotanLaOale 1

03.11.2011, 13:53

dulce acrisor ca la o salata ardeleneasca

mamaieelena 1

08.11.2011, 22:13

super reteta

MotanLaOale 1

08.11.2011, 22:22

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Castraveti in saramura