Prajitura Alba ca zapada

de ralu_ca in Prajituri, 7 Dec 2015 | 4166 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Foi:
  • 10 linguri lapte
  • 10 linguri ulei
  • 10 linguri zahar
  • 2 oua
  • praf sare
  • 1 lingura bicarbonat sodiu
  • 600 g faina (cat cuprinde)
  • Crema:
  • 1,5 l lapte
  • 8 linguri faina
  • zeama de la 1 lamaie
  • coaja lamaie
  • 8 linguri zahar
  • 200 g unt
  • 1 fiola esenta vanilie
  • nuca cocos
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Alba ca zapada:

Intr-un vas punem ouale, zaharul, laptele si uleiul si amestec foarte bine cu un tel. Adaug sarea si bicarbonatul stins cu putina zeama de lamaie, amestecand bine. Acum faina, cate o lingura pana se formeaza un aluat omogen. Daca e necesar amestecati si cu mana, pt ca incepe sa se lipeasca pe tel. Il scot si il framant, sa fie moale, dar sa nu se lipeasca pe maini. Il voi lasa jumate de ora, apoi il tai in 3 bucati. Pe o hartie de copt incep sa intind cu facaletul pana obtin o foaie foate subtire si le intep cu furculita. Asa procedez cu toate. Pe fundul unei tavi pun cate o foaie si le introduc la cuptor pt approx 20 minute. Le las sa se raceasca si fac crema.


Intr-o cratita pun faina, zaharul, coaja lamaie si amestec cu telul. Adaug cate putin lapte pana se formeaza crema si esenta si pun pe foc pana incepe sa se ingroase.


O las la racit si pun si zeama de lamaie, amestecand usor. Dupa ce sa- racit cu ajutorul unui mixer adaug cate putin unt pana il incorporez pe tot. Acum crema e gata.


Pe o folie de plastic pun prima foaie si deasupra crema, apoi foaie, crema, foaie si iar crema (dar nu foarte multa). Pe deasupra presar nuca cocos din abundenta.


Imbrac prajitura cu folia de aluminiu, a.i. sa fie impachetata foarte bine, deasupra un fund si o greutate peste el.


Las pana a 2a zi, apoi am taiat-o. Este delicioasa, foile s-au inmuit si se topeste ingura !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Alba ca zapada" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

Camelya 1

07.12.2015, 10:17

Mmm, arata mai bine ca a mea. Trebuie sa mai exersez. Felicitari!

ralu_ca 1

07.12.2015, 16:41

multumesc!

Rocsi 1

07.12.2015, 20:59

Ador prajitura asta

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste cu peste si mozzarella
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura ''Alba ca Zapada''