Prajitura Alba ca zapada

de ralu_ca in Prajituri, 7 Dec 2015 | 3466 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Foi:
  • 10 linguri lapte
  • 10 linguri ulei
  • 10 linguri zahar
  • 2 oua
  • praf sare
  • 1 lingura bicarbonat sodiu
  • 600 g faina (cat cuprinde)
  • Crema:
  • 1,5 l lapte
  • 8 linguri faina
  • zeama de la 1 lamaie
  • coaja lamaie
  • 8 linguri zahar
  • 200 g unt
  • 1 fiola esenta vanilie
  • nuca cocos
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Alba ca zapada:

Intr-un vas punem ouale, zaharul, laptele si uleiul si amestec foarte bine cu un tel. Adaug sarea si bicarbonatul stins cu putina zeama de lamaie, amestecand bine. Acum faina, cate o lingura pana se formeaza un aluat omogen. Daca e necesar amestecati si cu mana, pt ca incepe sa se lipeasca pe tel. Il scot si il framant, sa fie moale, dar sa nu se lipeasca pe maini. Il voi lasa jumate de ora, apoi il tai in 3 bucati. Pe o hartie de copt incep sa intind cu facaletul pana obtin o foaie foate subtire si le intep cu furculita. Asa procedez cu toate. Pe fundul unei tavi pun cate o foaie si le introduc la cuptor pt approx 20 minute. Le las sa se raceasca si fac crema.

Intr-o cratita pun faina, zaharul, coaja lamaie si amestec cu telul. Adaug cate putin lapte pana se formeaza crema si esenta si pun pe foc pana incepe sa se ingroase.

O las la racit si pun si zeama de lamaie, amestecand usor. Dupa ce sa- racit cu ajutorul unui mixer adaug cate putin unt pana il incorporez pe tot. Acum crema e gata.

Pe o folie de plastic pun prima foaie si deasupra crema, apoi foaie, crema, foaie si iar crema (dar nu foarte multa). Pe deasupra presar nuca cocos din abundenta.

Imbrac prajitura cu folia de aluminiu, a.i. sa fie impachetata foarte bine, deasupra un fund si o greutate peste el.

Las pana a 2a zi, apoi am taiat-o. Este delicioasa, foile s-au inmuit si se topeste ingura !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Alba ca zapada" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Camelya 1

07.12.2015, 10:17

Mmm, arata mai bine ca a mea. Trebuie sa mai exersez. Felicitari!

ralu_ca 1

07.12.2015, 16:41

multumesc!

Rocsi 1

07.12.2015, 20:59

Ador prajitura asta

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L