Prajitura Alba ca Zapada

de Gherca Daniela in Dulciuri, 30 Dec 2015 | 1691 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 10 linguri lapte
  • 10 linguri ulei
  • 10 linguri zahar brun
  • 2 oua
  • 1 lingurita rasa bicarbonat de sodiu
  • faina cat cuprinde (aprox.500-550g)

Pentru crema:

  • 800ml lapte
  • 8 linguri amidon de porumb
  • 8 linguri zahar brun
  • coaja si zeama de la o lamaie
  • esenta de vanilie
  • 200g unt la temperatura camerei
  • zahar pudra
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Alba ca Zapada:

Pentru foi:

Intr-un bol batem ouale cu praful de sare si zaharul pana se topeste; adaugam uleiul si laptele si amestecam pana la omogenizare.
Faina o amestecam cu bicarbonatul si framantam un aluat omogen care sa nu se mai lipeasca de maini. Impartim aluatul in 3 parti egale si le intindem in foi de marime 28 (verticala) si 33 orizontala; ne ajutam de hartie de copt pentru ca foile sa nu se rupa. Coacem foile la cuptor cca. 8-10 minute fiecare sau in functie de cuptorul fiecaruia.

Pentru crema:

Punem intr-un ibric amidonul de porumb, zaharul, coaja de lamaie si lapte putin cate putin pentru a nu forma cocoloase. Punem ibricul pe aragaz si amestecam.
Cu un tel mereu pana ce crema se ingroasa, adaugam si vanilia impreuna cu zeama se lamaie, amestecam pana omogenizam bine totul si dam crema deoparte sa se racoreasca.
Dupa ce s-a racorit, adaugam untul lingura cu lingura si mixam pana il incorporam pe tot.

Pentru ansamblare:
Pe un carton asezam folie de plastic si punem prima foaie, apoi jumatate din crema, a doua foaie, restul de crema si la sfarsit ultima foaie; invelim prajitura in folie de plastic, iar deasupra asezam inca o bucata de carton si bagam prajitura la frigider pana a doua zi, este de preferat sa punem cateva greutati deasupra pentru a se inmuia bine foile.

 

TIPS-URI

1

in loc de amidon de porumb se poate pune faina

2

in loc de zahar brun puteti pune zahar alb dar cu 1-2 linguri mai putin ca este mai dulce ca cel brun

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Alba ca Zapada" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Rocsi 1

30.12.2015, 20:53

Este o prajitura nemaipomenita!

Bya Ralu 1

05.01.2016, 16:29

buna buna

Gherca Daniela 1

05.01.2016, 17:24

Multumesc tuturor!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!