Prajitura Chinezoaica

de Miha in Prajituri, 18 Mai 2010 | 8936 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 albusuri
  • 150 g zahar
  • 200 g unt
  • 250 g nuca macinata
  • 40 g cacao
  • 100 g faina
  • 1 praf de copt
  • esenta de rom
  • Glazura:
  • 5 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • esenta de vanilie
  • ciocolata pentru presarat deasupra
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Chinezoaica:

Untul moale la temperatura camerei se mixeaza bine cu zaharul si esenta de rom, pana devine ca o crema. Se adauga nuca macinata, apoi faina amestecata cu praful de copt si cacao.


Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se incorporeaza treptat in compozitia de unt, amestecand usor cu miscari de jos in sus.


Compozitia obtinuta se pune intr-o tava ( 20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la foc mediu, pentru aproximativ 20 de minute.


Galbenusurile se mixeaza cu zahar si esenta de vanilie, pana devin albe, ca o crema si aproape ca si-au dublat volumul. Se toarna peste blatul copt, se niveleaza si se da din nou la cuptor, pana se intareste glazura si incepe sa se rumeneasca, aproximativ 10 minute.


Se lasa la racit in tava, dupa care se portioneaza si se presara cu ciocolata rasa.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Chinezoaica" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 20 %
699.99 lei
559.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

Rocsi 1

19.05.2010, 14:04

si eu reteta tot din caietele mamei vechi dar imi amintesc ca ne facea si mancam fara oprire

mena29 1

19.05.2010, 21:40

Cinci furculite cu felicitariMiha dimineata sunt la tine la cafea,dai si o praji

Bunica 1

19.05.2010, 22:18

Prajitura este delicioasa ! Va spune o cunoscatoare , am preparat-o,si mancat-o, de multe ori.. S-ar putea sa vi se para mai dificil de realizat, dar nu este

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

10710 puncte

RODIMUR

9990 puncte

noiinbucatarie

6740 puncte

oanapl

6150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Clatite cu ricotta si ton
  • 10

    MI

  • 11

    J

  • 12

    V

  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Melci cu nuca