Prajitura cu biscuiti si frisca

de Miha in Prajituri, 26 Iul 2010 | 14168 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 g biscuiti simpli
  • 100 g biscuiti cu ciocolata
  • 500 ml frisca lichida
  • 1 lingura de zahar
  • fulgi de ciocolata pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu biscuiti si frisca:

Smantana pentru frisca trebuie sa fie foarte rece inainte de a o bate. Se bate cateva minute pana incepe sa capete o oarecare consistenta si apar niste basicute deasupra. In aceste moment adaugam zaharul ( de preferat pudra, sa se topeasca mai repede) si vanilia. Se mai bate pana se pufoseste si incepe sa se tina de paletele mixerului. Nu se bate mai mult , altfel se taie si devine unt.

In vasul in care vom "construi" prajitura punem un strat de biscuiti simpli, apoi unul de frisca. Acoperim cu un strat de biscuiti cu ciocolata si repetam operatiunea. Ultimul strat va fi de frisca. Dam la frigider pentru minim 1 ora, iar inainte de servire se da la congelator jumatate de ora.

Se "orneaza" cu ciocolata si se portioneaza.

Simplu, rece si delicios. Si cu putina ciocolata. :))

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu biscuiti si frisca-0
Prajitura cu biscuiti si frisca-1
Prajitura cu biscuiti si frisca-2
Prajitura cu biscuiti si frisca-3

COMENTARII (31)

deyutzky

deyutzky 1

17.01.2012, 20:57

imi plac mult prajiturile cu biscuiti

Miha

Miha 1

17.01.2012, 21:54

GJ203702390

GJ203702390 1

16.05.2013, 19:25

super usoara reteta

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!