Prajitura cu ciocolata si lamaie

de nadina73 in Dulciuri, 8 Ian 2011 | 6797 vizualizari

 

O PRAJITURA FOARTE FINA SI RACOROASA

 

INGREDIENTE

Blat:
  • 6 oua
  • 9 linguri faina
  • 9 linguri zahar
  • 2 linguri cacao
  • 1 praf de copt
Crema:
  • 4 galbenusuri
  • 2 linguri faina
  • 1 sticluta esenta de lamaie
  • coaja de la 1 lamaie
  • 200 ml lapte
  • 100 zahar
  • 1 pachet de unt
Glazura:
  • 300 g ciocolata neagra
  • 6-7 linguri frisca
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ciocolata si lamaie:

Se separa albusurile de galbenusuri si se bat bine,dupa care se pune zaharul si se mai bate 3-4 minute.
Se pune faina,cacao si praful de copt,se amesteca cu o spatula usor.
Se tapeteaza o tava cu hartie de copt, se pune compozitia si se coace 20-25 minute la 160 grade.
Crema:
Cele 4 galbenusuri se amesteca bine cu zaharul,faina si esenta de lamaie,coaja de lamaie,laptele si zaharul.
Se pun pe foc pana devine o smantana mai groasa,dupa care se ia de pe foc si se lasa la racit.
Untul se freaca spuma dupa care se amesteca cu crema racita cate putin.
Glazura:
Ciocolata se rupe bucatele si se topeste cu frisca pe soba.
Asamblare

Se ia blatul se pune crema peste blat ,iar peste crema se pune glazura de ciocolata racita, se intinde uniform.


se poate decora cu bombonele,

PS:Albusurile ce va raman de la crema se pot folisi la bezele sau altceva

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ciocolata si lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

Sylvia 1

09.01.2011, 21:43

Am venit sa o mai vad o data

ionix 1

11.01.2011, 11:49

woah.. vreau

epurasha2bb 1

18.01.2011, 10:15

ce bine arata!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata cu visine