Prajitura cu crema de lamaie

de Aletta in Prajituri, 20 Sep 2015 | 11788 vizualizari

 

O reteta foarte gustoasa, si potrivita pentru toamna cu un gust dulce-acrisor. Va invit sa o incercati.
Sursa de inspiratie >>> http://retetepapabun.ro/prajitura-cu-crema-de-lamaie/

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 7 oua
  • 7 linguri de zahar
  • 7 linguri de faina
  • 3 linguri de apa
  • 3 linguri de ulei
  • un varf cutit de sare.

Crema:

  • 500 ml lapte
  • 3 linguri si 1/2 faina
  • 5 linguri zahar
  • un pachet de unt (80% grasime)
  • coaja si zeama de la o lamaie
  • 200 ml frisca lichida
  • 200 ml smantana cu continut mare de grasime.
  • o lingurita zeama de lamaie
  • 2 linguri de zahar
  • jumatate de plic de praf de copt.
Portii: 24
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de lamaie:

Mod de pregatire:


Se separa albusurile de galbenusuri ,se mixeaza spuma albusurile cu praful de sare,incorporand treptat cele 7 linguri de zahar.

Galbenusurile se freaca cu uleiul ca la maioneza,apoi se omogenizeaza cu apa.Se pune praful de copt peste galbenusuri.

Se adauga faina peste albusuri,apoi galbenusurile si cu o lingura de lemn se amesteca usor de jos in sus.

Se coace intr-o tava dreptunghiulara tapetata cu hartie de copt cam 30 de minute la foc mic pana trece testul scobitorii.

Crema: Se mixeaza untul.

Intr-un vas cu fund dublu,se pune faina si zaharul,se amesteca si se adauga laptele treptat.

Se pune pe foc mic pana se ingroasa ca o budinca.

Se lasa la racit,apoi se adauga zeama si coaja de lamaie.

Se omogenizeaza cu untul si se lasa la frigider pana pregatim blatul.

Asamblare: Se taie blatul in 2 si se intinde crema.Se aseaza ultima foaie si se pregateste "glazura"

Intr-un bol se pune frisca,smantana,zaharul si zeama si se mixeaza  la viteza mica apoi la viteza mare.

Se intinde peste prajitura si se trag niste linii cu furculita.

Se lasa la frigider peste noapte.

TIPS-URI

1

Tava in care se coace se unge cu unt inainte de a pune hartia de copt .

2

Se poate adauga mai mult zahar in crema pentru a-i scoate din acreala.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de lamaie" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu crema de lamaie si mascarpone