Prajitura cu foi cu bulion

de AnyCostescu in Prajituri, 10 Sep 2014 | 4119 vizualizari

 

De mult am vrut sa probez aceasta reteta. Si in sfarsit i-a venit timpul :) a fost foarte apreciata!!!!

 

INGREDIENTE

  • pentru foi:
  • 10 linguri ulei
  • 5 linguri bulion
  • 5 linguri zahar
  • 2 linguri gris
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • jumatate lingurita bicarbonat
  • aproximativ 500 g faina
  • pentru crema de gris:
  • 1, 5 litri lapte
  • 1 cana gris
  • 1 pachet unt
  • coaja de portocala
  • jumatate de cana zahar
  • 1 borcan dulceata de cirese
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi cu bulion:

Pentru foi amestecam toate ingedientele si framantam pana obtinem o coca compacta.


Impartim aluatul in 4 si intindem fiecare bucata.


Se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se inteapa cu o furculita si se coace fiecare foaie circa 8 minute.


Dupa ce am copt toate foile se lasa la racit.


Punem laptele pe foc si il lasam sa se infierbante. Punem grisul si zaharul si lasam la foc mic pana se umfla grisul.


Luam vasul de pe foc, adaugam untul si coaja de portocale si incepem asamblarea prajiturii.


Intr-o tava (eu am pus intr-o caserola mare) punem prima foaie, adaugam jumatate din crema de gris, punem urmatoarea foaie, dulceata de cirese, alta foaie , crema de gris si deasupra ultima foaie.


Dam la rece prajitura peste noapte,


Foile se vor inmuia si va fi delicioasa!


Pofta mare!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi cu bulion" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

MOKUSKA 1

10.09.2014, 20:35

Preferata din copilărie

AnyCostescu 1

11.09.2014, 09:45

Multumesc pentru aprecieri

Rocsi 1

11.09.2014, 10:16

O super bunatate!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura de post cu bulion si crema de ananas