Prajitura cu foi cu bulion

de AnyCostescu in Prajituri, 10 Sep 2014 | 4586 vizualizari

 

De mult am vrut sa probez aceasta reteta. Si in sfarsit i-a venit timpul :) a fost foarte apreciata!!!!

 

INGREDIENTE

  • pentru foi:
  • 10 linguri ulei
  • 5 linguri bulion
  • 5 linguri zahar
  • 2 linguri gris
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • jumatate lingurita bicarbonat
  • aproximativ 500 g faina
  • pentru crema de gris:
  • 1, 5 litri lapte
  • 1 cana gris
  • 1 pachet unt
  • coaja de portocala
  • jumatate de cana zahar
  • 1 borcan dulceata de cirese
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi cu bulion:

Pentru foi amestecam toate ingedientele si framantam pana obtinem o coca compacta.


Impartim aluatul in 4 si intindem fiecare bucata.


Se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se inteapa cu o furculita si se coace fiecare foaie circa 8 minute.


Dupa ce am copt toate foile se lasa la racit.


Punem laptele pe foc si il lasam sa se infierbante. Punem grisul si zaharul si lasam la foc mic pana se umfla grisul.


Luam vasul de pe foc, adaugam untul si coaja de portocale si incepem asamblarea prajiturii.


Intr-o tava (eu am pus intr-o caserola mare) punem prima foaie, adaugam jumatate din crema de gris, punem urmatoarea foaie, dulceata de cirese, alta foaie , crema de gris si deasupra ultima foaie.


Dam la rece prajitura peste noapte,


Foile se vor inmuia si va fi delicioasa!


Pofta mare!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi cu bulion" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

MOKUSKA 1

10.09.2014, 20:35

Preferata din copilărie

AnyCostescu 1

11.09.2014, 09:45

Multumesc pentru aprecieri

Rocsi 1

11.09.2014, 10:16

O super bunatate!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa crema de morcovi
  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort de biscuiți, cu cremă de ciocolată

de RODIMUR 5

ieri la 23:58

Rulada cu ciocolata si capsuni

de Rocsi 9

ieri la 18:42

Ardei copti umpluti cu branzeturi

ieri la 13:47

Rasol de vitel, cu legume si mujdei de usturoi

de RODIMUR 5

ieri la 00:12

Rasol de pui cu galuste imperiale

pe 17.07 la 21:31

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu foi cu bulion