Prajitura cu foi din zahar caramel

de Sidy in Prajituri, 29 Dec 2010 | 13272 vizualizari

 

INGREDIENTE

Foi

  • 500 g faina
  • 2 galbenusuri
  • 400 g zahar
  • 200 ml lapte
  • 200 ml ulei
  • 1 praf de copt

Crema

  • 150 g zahar
  • 100 g zahar praf
  • 3 galbenusuri
  • 4 plicuri zahat vanilat
  • 250 g margarina Unirea
  • 200 ml lapte
  • 150 g faina

Glazura

  • 2 albusuri
  • 120 g zahar praf
  • Zeama de la 1/2 lamaie
  • 2 pliculete ness
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi din zahar caramel:

Se caramelizeaza 200 g zahar cu o lingurita cu apa, avand grija sa nu se arda zaharul ca v-a prinde un gust amarui.Stingem zaharul caramelizat cu 200 ml lapte si lasam sa fiarba pe foc mic pina se topeste tot zaharul. Lasam sa se raceasca bine de tot.

Intre timp facem foile.Galbenusurile le amestecam cu restul de 200 g zahar bine de tot , adaugam apoi in ploaie uleiul, ca la maioneza pina il incorporam bine dam mixerul la viteza maxima.Adaugam zaharul caramelizat racit si praful de copt. Le omogenizam bine si adaugam faina.Vom obtine un aluat destul de moale pe care il vom intinde cu lingura in tava, impartindu-l in 3.Tava o ungem cu margarina si punem foaie de copt apoi intindem pe rand cele 3 foi pe care le coacem separat aproximativ 15-20 de minute pina prind o culoare aramie deschis deasupra.

Dupa ce s-au copt lasam foile sa se raceasca.

Preparam crema : galbenusurile cu zaharul tos, doua plicuri cu zahar vanilat si faina le fierbem intr-o oala cu pereti dubli( eu am fiert crema in oala de lapte).Se fierbe pina se ingroasa crema apoi se lasa sa se raceasca de tot.

Se mixeaza apoi crema cu margarina , celelalte doua plicuri de zahar vanilat si zaharul praf.

Se aseaza pe un platou o foaie, se adauga 1/2 din crema, alta foaie, cealalta 1/2 crema si ultima foaie peste care facem urmatoarea glazura:

albusurile le batem bine de tot spuma , adaugam zaharul praf si zeama de lamaie, mixam bine de tot din nou pina se intareste iar.

3/4 din glazura o intindem pe prajitura iar partea ramasa o amestecam cu pliculetele cu nes , o turnam peste glazura alba si cu ajutorul unei furculite o marmoram.

Lasam prajitura la rece pentru cateva ore , apoi o putem portiona.

Pofta mare !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi din zahar caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

ionix 1

10.01.2011, 16:51

să ştii că am făcut foile astea... mi-au plăcut pentru că se topeau în gură... uite aici am făcut eu, după reţeta ta
http://www.bucataras.ro/retete/tort-2011-cu-blat-caramel-si-crema-de-gris-15668.html

mulţumesc frumos

babi5 1

23.09.2013, 22:09

reisnaor_2006 1

01.12.2014, 21:26

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa crema de morcovi
  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu foi Lica