Prajitura cu jeleu

de anca_rm in Prajituri, 15 Apr 2015 | 3198 vizualizari

 

Va propun o prajitura usoara, foarte racoritoare, nu foarte dulce dar gustoasa. Blatul este un blat mai putin obisnuit, dar eu il prefer pe aceasta in defavoarea blatului clasic cu multe oua.

 

INGREDIENTE

  •  Blat:
  • -125 gr faina (+/- 50 gr)
  • -30 gr cacao
  • -150 gr zahar
  • -1 ou
  • -1/2 lingurita praf de copt
  • -1 lingurita bicarbonate
  • -50 ml ulei
  • -100 ml iaurt Pilos
  • -75 ml cafea
  • Jeleu:
  • -720 ml compot piersici
  • -10 g gelatina (6 foi)
  • Crema:
  • -200 ml frisca
  • -250 gr mascarpone
  • Decor
  • -ciocolata neagra
  • -fulgi de migdale
Portii: 15
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu jeleu:

Pregatim o tava cu dimensiune de 30X25 cm pe care o tapetam cu hartie de copt , si pornim cuptorul la 180 grade.

Intr-un castron amestecam ingredientele uscate (faina, zaharul, cacao, praful de copt, bicarbonatul), iar in altul ingredientele umede (oul, iaurtul, uleiul,cafeua) .

Incet turnam ingredientele umede peste cele uscate si omogenizam bine. Daca vi se pare ca e prea moale compozitia (in functie de iaurtul folosit se poate sa difere putin cantitatea de faina). Trebuie sa avem o compozitie ca de chec. Turnam in tava, nivelam si dam la cuptorul preincalzit pentru aproximativ 20 minute , dar de siguranta faceti testul cu scobitoarea.

Pregatim jeleul de piersici (puteti folosi alte fructe )

Cu ajutorul unui blender vertical facem compotul de piersici piure (cu sirop cu tot) . In 50 ml apa punem gelatina la inmuiat si apoi o punem pe foc pana se dizolva dar fara sa fiarba. Luam cu o lingura din piureul de fructe si adaugam peste gelatina si apoi turnam toata gelatina in piure amestecand rapid cu un tel.

Cand blatul este copt si racit turnam jeleu peste blat si dam la frigider pana cand se intareste .

Crema de mascarpone o facem doar in momentul in care jeleu este tare si putem sa punem peste el crema. Batem mascarponele cu frisca pana cand se intareste si nivelam peste jeleu. Gustati si adaugati zahar daca credeti ca e necesar.

 

Deasupra presaram ciocolata razuita si fulgi de migdale si punem din nou la frigider. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu jeleu" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Rocsi 1

15.04.2015, 20:26

Iau o bucatica!

mihaelar63 1

16.04.2015, 01:33

Buna prajiturica !!!

miki_a 1

16.04.2015, 10:38

Arata foarte bine!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu jeleu de citrice