Prajitura cu jeleu

de anca_rm in Prajituri, 15 Apr 2015 | 2710 vizualizari

 

Va propun o prajitura usoara, foarte racoritoare, nu foarte dulce dar gustoasa. Blatul este un blat mai putin obisnuit, dar eu il prefer pe aceasta in defavoarea blatului clasic cu multe oua.

 

INGREDIENTE

  •  Blat:
  • -125 gr faina (+/- 50 gr)
  • -30 gr cacao
  • -150 gr zahar
  • -1 ou
  • -1/2 lingurita praf de copt
  • -1 lingurita bicarbonate
  • -50 ml ulei
  • -100 ml iaurt Pilos
  • -75 ml cafea
  • Jeleu:
  • -720 ml compot piersici
  • -10 g gelatina (6 foi)
  • Crema:
  • -200 ml frisca
  • -250 gr mascarpone
  • Decor
  • -ciocolata neagra
  • -fulgi de migdale
Portii: 15
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu jeleu:

Pregatim o tava cu dimensiune de 30X25 cm pe care o tapetam cu hartie de copt , si pornim cuptorul la 180 grade.

Intr-un castron amestecam ingredientele uscate (faina, zaharul, cacao, praful de copt, bicarbonatul), iar in altul ingredientele umede (oul, iaurtul, uleiul,cafeua) .

Incet turnam ingredientele umede peste cele uscate si omogenizam bine. Daca vi se pare ca e prea moale compozitia (in functie de iaurtul folosit se poate sa difere putin cantitatea de faina). Trebuie sa avem o compozitie ca de chec. Turnam in tava, nivelam si dam la cuptorul preincalzit pentru aproximativ 20 minute , dar de siguranta faceti testul cu scobitoarea.

Pregatim jeleul de piersici (puteti folosi alte fructe )

Cu ajutorul unui blender vertical facem compotul de piersici piure (cu sirop cu tot) . In 50 ml apa punem gelatina la inmuiat si apoi o punem pe foc pana se dizolva dar fara sa fiarba. Luam cu o lingura din piureul de fructe si adaugam peste gelatina si apoi turnam toata gelatina in piure amestecand rapid cu un tel.

Cand blatul este copt si racit turnam jeleu peste blat si dam la frigider pana cand se intareste .

Crema de mascarpone o facem doar in momentul in care jeleu este tare si putem sa punem peste el crema. Batem mascarponele cu frisca pana cand se intareste si nivelam peste jeleu. Gustati si adaugati zahar daca credeti ca e necesar.

 

Deasupra presaram ciocolata razuita si fulgi de migdale si punem din nou la frigider. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu jeleu" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte III negru

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (14)

Rocsi 1

15.04.2015, 20:26

Iau o bucatica!

mihaelar63 1

16.04.2015, 01:33

Buna prajiturica !!!

miki_a 1

16.04.2015, 10:38

Arata foarte bine!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de Pirojki cu cartofi

de Caty 2

pe 29.01 la 13:39

Reteta de aripioare de pui picante, cu cartofi la cuptor

de Caty 2

pe 25.01 la 18:17

Reteta de aluat de foietaj cu ketchup si cascaval

de Caty 2

pe 23.01 la 12:27

Reteta de desert cu nuca si ciocolata

pe 22.01 la 13:14

Reteta de lasagna cu carne de porc

de Caty 2

pe 19.01 la 20:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2019 puncte

mihaelar63

1303 puncte

mirela0911

1000 puncte

simona72

1000 puncte

Rocsi

872 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza si jeleu de capsuni