Prajitura cu piure de castane

de Sidy in Prajituri, 14 Dec 2012 | 4455 vizualizari

 

Piure-ul de castane este preferatul meu.Cu el am facut o prajitura simpla dar foarte gustoasa, un pandispan umplut cu pireu de castane.
Este o prăjitură care vă va răsfăţa , foarte fina si gustoasa,perfecta pentru momentele in care va strangeti toti membrii familiei, intr-o duminica, de exemplu....

 

INGREDIENTE

pentru blat

  • 5 oua
  • 6 linguri cu varf faina
  • 6 linguri zahar
  • 2 linguri apa
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingura rasa ness

pentru crema

  • 200 ml frisca
  • 1 plic zahar vanilat
  • 400 g piure de castane

pentru sirop

  • 150 ml apa
  • 3 linguri pline cu zahar
  • esenta de rom

pentru glazura

  • 6 linguri cacao
  • 6 linguri zahar praf
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri apa fierbinte
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu piure de castane:

Facem blatul de pandispan din 5 galbenusuri frecate bine cu apa( amestecata cu ness-ul) si cu cele 6 linguri cu zahar.Frecam bine cu mixerul 3 minute.


Albusurile cu un praf de sare le batem bine ,bine.


La galbenusurile batute adaugam pe rand cate o lingura cu faina amestecata cu praful de copt, pina incorporam toata faina. Adaugam 1/2 din albusurile batute spuma, le amestecam cu grija cu o lingura, invartind de sus in jos pina se omogenizeaza albusurile cu galbenusurile , apoi adaugam cealalta 1/2 de albusuri si procedam la fel.


Intr-o tava 25 cm X 35 cm, unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt (faina) turnam pandispanul cremos si il nivelam cu o lingura.


Il dam la cuptorul dinainte incalzit la 180 grade C pina se coace blatul. Incercam daca e copt cu proba scobitorii.Scoatem apoi blatul din cuptor si il lasam sa se raceasca in forma, apoi il penem pe un gratar si il taiem orizontal in doua.


Frisca o batem bine cu mixerul apoi o amestecam cu piureul de castane si obtinem astfel crema.


Facem siropul punand la fiert apa cu zaharul. Cand da in clocot luam de pe foc si lasam siropul sa se raceasca.Cand e rece adaugam esenta de rom.


Dupa ce s-a racit asezam primul blat pe un platou si il insiropam bine, punem crema , deasupra al doilea al doilea blat. Il insiropam si pe acesta.


Deasupra asezam glazura dupa ce am amestecat bine toate ingredientele, pina se topeste zaharul.


Punem prajitura la rece pentru cateva ore , apoi o putem portiona.



Pofta mare !

 

TIPS-URI

1

Deasupra fiecarei prajituri putem pune cate un mot de frisca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu piure de castane" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

Sidy 1

14.12.2012, 15:57

Este asa de usor de facut.....

Bunica 1

15.12.2012, 07:39

Ai postat-o dupa ce am plecat la scoala ca sa nu-ti cer.Dar tot am gasit bunatatea de prajitura

Satisfyyourcravings 1

16.12.2012, 12:29

Trebuie să încerc și eu piureul acela de castane!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogosi cu scortisoara

ieri la 20:31

Mini tarte cu crema de vanilie si fructe

ieri la 20:30

Linte cu carnati cabanos

de Ina 7

ieri la 20:25

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu piscoturi si piure de castane