Prăjitură cu rubarbă

de elucubratiiculinare in Prajituri, 11 Iun 2012 | 2589 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 tulpini rubarbă,
  • 1 lingură zahăr,
  • 1 pliculeț zahăr vanilat,
  • 4 ouă,
  • 100 g unt,
  • 250 g zahăr,
  • 50 ml lapte,
  • 250 g făină,
  • 10 g praf de copt,
  • un praf de sare.
  • Sos:
  • 2 tulpini rubarbă,
  • 1 cană apă,
  • 1 cană zahăr.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură cu rubarbă:

Cele 5 tulpini de rubarbă se spală bine, se taie în două pentru a se mânui mai ușor și se curăță de coajă cu un cuțit, sau cu mâna, coaja desprinzându-se foarte ușor. Se taie bucățele și se amestecă cu o lingură de zahăr și un pliculeț de zahăr vanilat.


Frecăm untul cu zahărul până devine o spumă, adăugăm ouăle, unul câte unul amestecând bine după fiecare. Adăugăm laptele călduț și făina amestecată cu praful de copt și un praf de sare (nu uitați să cerneți făina!). Compoziția se pune într-o tavă mare unsă cu unt și tapetată cu făină. Înșirăm bucățelele de rubarbă, scurse de zeama lăsată.


Tava se dă la cuptor încălzit la 180 grade C pentru 30-40 minute.


Pentru sos avem nevoie de 2 tulpini de rubarbă, pe care le vom lăsa cu tot cu coajă. Se taie bucățele și se pun într-o crăticioară cu o cană de zahăr și o cană de apă. Se fierbe la foc potrivit pentru 15-20 minute să scadă bine ca o dulceață. Se lasă la răcit atât prăjitura cât și sosul.


Prăjitura se servește cu sos deasupra.


Poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu rubarbă" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Poliana 1

11.06.2012, 21:41

Hmm, rubarba, tare sunt curioasa cum e! Ce zici, primesc o portie?

laura_n 1

11.06.2012, 21:54

Vrem si noi sa gustam

mamaieelena 1

11.06.2012, 22:50

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ostropel de peste
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu rabarbura