Desert prajitura cu urda si bezea

de oanapl in Prajituri, 18 Iun 2021 | 2802 vizualizari

 

Nouă ne plac mult prăjiturile cu urdă și-am încercat diverse combinații. A ieșit delicioasă și aceasta, puțin mai dulce decât de obicei. Eu nu am pus făină în urdă, dar cred că ar fi mers puțină făină sau griș care să absoarbă din umezeală. Blatul s-a însiropat perfect de la zeama lăsată de urdă și a ieșit pufos și foarte bun.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 15 linguri făină
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingură cacao
  • 8 linguri zahăr
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • 12 linguri lapte
  • 2 ouă
  • Pentru crema de urdă:
  • 500 g urdă
  • 50g zahăr
  • Esență de portocale
  • 4 gălbenușuri
  • Pentru bezea:
  • 4 albusurile
  • 80 g zahăr măcinat
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu urda si bezea:

Pentru aluat:
Mixezi ouăle cu un praf de sare, apoi adaugi zahărul măcinat și mixezi până când își dublează volumul. Adaugi laptele călduț și uleiul și omogenizezi. Într-un castron amesteci făina împreună cu praful de copt, cacaoa și le cerni peste compoziția de ouă. Amesteci ușor cu o spatulă, cu mișcări de jos în sus. Torni compoziția in tava tapetată cu hârtie de copt (18 x 30 cm) și nivelezi. Introduci tava în cuptorul preîncălzit la 180 grade C, pentru 25 de minute.
Între timp mixezi bine urda cu zahărul măcinat, esența de portocale și gălbenușurile. Întinzi uniform peste blat și introduci la cuptor pentru 15 minute.

Între timp, bați spumă tare albușurile cu un praf de sare, apoi adaugi pe rând zahărul măcinat și mixezi până când obții o compoziție fermă de bezea.
Scoți tava, întinzi bezeaua peste crema de urdă și dai din nou la cuptor pentru cca 20-25 minute, la 150 grade sau până când bezeaua este întărită și începe să se aurească frumos.
Scoți prăjitura pe un grătar și o lași să se răcorească și apoi o servești.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu urda si bezea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Placinta rapida cu branza